Potřebujete:
1 kg plochých zelených fazolí
0,5 kg zralých rajčat
3 stroužky česneku
2 feferonky
2 jarní cibulky
1 šalotku
olivový olej
hrst bazalkových listů
sůl
různé tvrdé ovčí sýry
4 vejce
Postup:
Z důkladně omytých fazolí odstřihněte oba konce a povařte je ve slané vodě doměkka. Ve větší pánvi osmahněte na zahřátém oleji nakrájený česnek, jarní cibulku a šalotku. Přidejte oloupaná rajčata, rozdrcenou feferonku, osolte a nechte omáčku zhoustnout.
Až se část tekutiny vypaří, vhoďte do pánve povařené fazole, přidejte lístky bazalky, pokapejte olivovým olejem a důkladně promíchejte. Podávejte s vejci uvařenými natvrdo, různými tvrdými ovčími sýry a bílým chlebem.