Luštěninový týden: Ploché fazole

Vaření a recepty 12. dubna 2014

Fazolky doplněné ovčím sýrem a vajíčkem natvrdo vykouzlí z obyčejného jídla rázem specialitu haute cuisine.

Potřebujete:

1 kg plochých zelených fazolí

0,5 kg zralých rajčat

3 stroužky česneku

2 feferonky

2 jarní cibulky

1 šalotku

olivový olej

hrst bazalkových listů

sůl

různé tvrdé ovčí sýry

4 vejce

Postup:

  1. Z důkladně omytých fazolí odstřihněte oba konce a povařte je ve slané vodě doměkka. Ve větší pánvi osmahněte na zahřátém oleji nakrájený česnek, jarní cibulku a šalotku. Přidejte oloupaná rajčata, rozdrcenou feferonku, osolte a nechte omáčku zhoustnout.

  2. Až se část tekutiny vypaří, vhoďte do pánve povařené fazole, přidejte lístky bazalky, pokapejte olivovým olejem a důkladně promíchejte. Podávejte s vejci uvařenými natvrdo, různými tvrdými ovčími sýry a bílým chlebem.