Farmářský týden: Uzené steaky s vejci

Vaření a recepty 18. dubna 2014

Tahle bleskovka je ideální na páteční večer - nestrávíte u ní příliš času a ještě vám udělá dobrý základ na sklenku lahodného vína.

Potřebujete:

600–800 g uzeného masa (kotleta, kýta)

šťávu z 1/2 pomeranče

2 lžíce medu

1/2 lžičky vloček pálivé papriky

1 lžičku barevného drceného pepře

1 lžičku sušeného podrceného rozmarýnu

4 lžíce oleje

4 vejce

Postup:

  1. V misce smíchejte pomerančovou šťávu se 2 lžícemi oleje, medem a kořením. Maso zbavte tučných částí, nakrájejte ho na asi 2–3 cm silné plátky, omočte je z obou stran v marinádě a nechte chvíli rozležet.

  2. Rozehřátou pánev potřete olejem, vložte do ní maso, zalijte ho zbytkem nálevu a z obou stran zvolna prohřejte. Zvlášť na pánvi upečte volská oka.