Salát s hruškami, uzeným lososem a salátem radicchio

Vaření a recepty 14. dubna 2018

Jíme i očima, to je jasná věc. Proto jsme pro vás připravili recept, který vám bude nejen chutnat, ale budou lahodit i vašemu oku.

Potřebujete:

300 g salátu radicchio

200 g zralých hrušek

8 plátků uzeného lososa

citron

Na zálivku:

150 ml hustého octa balsamico

150 g medu

50 ml řepkového oleje

10 ml řepkového oleje

Postup:

  1. Promíchejte řepkový olej (50 ml), ocet balsamico, med a za stálého šlehání přidávejte postupně řepkový olej (10 ml), až získáte hustou emulzi. Omyté hrušky nakrájejte na plátky, ponořte je do citronové šťávy a osušte.

  2. Důkladně omytý a osušený salát pokrájejte na nudličky, na něj položte plátek hrušky a nakonec vytvarované růžičky z uzeného lososa.

  3. Salát zakápněte připravenou zálivkou.