Uzená kotleta na grilu

Vaření a recepty 17. května 2020

Blíží se léto, a tak není od věci osvěžit si základy grilování. Třeba s touto vynikající kotletkou.

Potřebujete:

4 vepřové uzené kotlety bez kostí

1 pomeranč

2 lžíce medu

2 lžíce řepkového oleje

špetku chilli

snítku tymiánu

pepř

Postup:

  1. Uzené kotlety posypte z obou stran tymiánem, pepřem a chilli kořením. Vložte je do misky a zalijte teplou směsí medu a pomerančové šťávy, pokropte olejem a nechte několik hodin rozležet.

  2. Potom maso vyndejte z marinády, lehce osušte a z obou stran velmi zvolna opečte na grilu nebo pod grilem v troubě (maso můžete také osmažit na pánvi vytřené olejem).

  3. Podávejte s podušenými fazolkami nebo s bramborami.