Připravte si k nedělnímu obědu nadívané kuřátko

Vaření a recepty 30. dubna 2017

Znáte někoho, kdo nemá rád kuřecí maso? Těžko. Bohužel dnes není vůbec jednoduché sehnat kuře s typickou nažloutlou barvou svaloviny a pevnou strukturou. Pečlivě proto vybírejte, kde kuřátko koupíte. To kvalitnější totiž také mnohem lépe chutná.

Potřebujete:

2 malá kuřata

30 g másla

tenké plátky prorostlé slaniny

bylinky

sůl

Nádivka:

1 cibule

100 g uzeného bůčku

2 žloutky

2 nakrájené housky

petržel

mladé kopřivy

100 ml smetany

pepř

sůl

Postup:

  1. Uzený bůček a housky nakrájejte na kostičky. Cibuli, petržel a kopřivy nasekejte nadrobno. Nakrájenou housku pokropte smetanou a důkladně promíchejte s ostatními surovinami.

  2. Touto nádivkou naplňte vykuchaná a prosolená kuřata. Na ně položte plátky prorostlé slaniny a okořeňte čerstvými bylinkami. Břišní otvor zašijte a dejte péct do trouby na másle při 200 °C 50–60 minut.

  3. Podávejte s pečenými bramborami nebo mladou zeleninou uvařenou na páře.