Kuřecí týden: Drůběží cihla

Vaření a recepty 4. května 2014

Tato variace na tlačenku, ovšem z kuřete a vajíček, je skvělým tipem na pohoštění hostů při party či setkání.

Potřebujete:

600 g krůtích nebo kuřecích prsíček

150 g šunky nebo šunkového salámu v plátcích

200 g čedaru nebo ementálu v plátcích

150 ml mléka

2 vejce

2 vrchovaté lžíce hladké mouky

sůl

pepř

máslo na vymazání formy

Postup:

  1. Vejce rozkvedlejte s mlékem a solí, přisypte postupně mouku a vypracujte vláčné těstíčko. Maso omyjte, osušte, naklepejte, osolte, opepřete a nakrájejte na tenké plátky. Formu na biskupský chlebíček vytřete důkladně máslem a postupně do ní skládejte střídavě plátky masa, šunky a sýra.

  2. Vše zalijte těstíčkem, formu zakryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 50 minut (nožem vyzkoušejte, zda je maso hotové). Formu s obsahem nechte vychladnout, potom vložte do chladu alespoň na 2 hodiny (nebo přes noc).

  3. Cihlu opatrně vyklopte a nakrájejte na plátky. Podávejte s pečivem a se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.