Francouzský dezert: Mille Feuille

Vaření a recepty 17. února 2019

Tento dezert pochází z Francie. Základní ingrediencí je listové těsto prokládané krémem z různých přísad, nejčastěji z vanilky nebo pistácií. Dobrůtka se nakonec ozdobí čerstvými jahodami.

Potřebujete:

listové těsto

1 pistáciový pudink

200 g cukru krupice

500 ml mléka

500 ml smetany

250 g rostlinného tuku

50 g nepražených pistácií

Postup:

  1. Listové těsto vyválejte na moučkovém cukru do tenkého plátu, ten pečte na 180 °C ve vyhřáté troubě cca 30 minut. Plát musíte péct zatížený dalším plechem, aby těsto nenaskočilo. Upečený plát rozkrojte na 3 stejně velké pásy.

  2. Mléko přiveďte k varu a přidejte pudink rozmíchaný v troše studené vody. Vařte asi 10 minut, poté přidejte cukr. Ještě mírně provařte a odstavte z ohně. Hotový pudink nechte v pokojové teplotě vychladnout a zašlehejte rostlinný tuk a nasekané pistácie.

  3. Hotovým krémem spojte jednotlivé listové pláty a dejte dobře vychladit. Poté nakrájejte na jednotlivé porce a dozdobte třeba jahodou.