Kávová kolečka na indický způsob

Vaření a recepty 19. července 2020

Nenechte se zmást, i v Indii si rádi pochutnají na sladkém! Chutnat bude určitě i vám. Vyzkoušejte zase něco trochu jiného.

Potřebujete:

200 g hladké mouky

140 g másla

70 g moučkového cukru

70 g umletých loupaných mandlí

1 lžičku citronové kůry

špetku mletého kardamomu

2 žloutky

Krém:

30 ml smetany ke šlehání

1 lžíci moučkového cukru

1 lžíci instantní kávy

100 g čokolády

Zdobení:

50 ml pomerančové zavařeniny

50 g nasekaných mandlí

Postup:

  1. Z uvedených surovin vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte rozležet. Pak ho vyválejte na cca 5 mm silný plát, vykrájejte malá kolečka, zvolna je upečte a nechte vychladnout.

  2. Ve vařící smetaně rozpusťte lžíci moučkového cukru a lžíci instantní kávy, přidejte nalámanou čokoládu na vaření a za stálého míchání rozpusťte ve vodní lázni. Krémem slepte zchladlá kolečka, potřete je tence rozehřátou pomerančovou zavařeninou a posypte nasekanými mandlemi.