Chřestový týden: Rizoto

Vaření a recepty 27. května 2014

Krémové rizoto v italském stylu vás nadchne svou jemností, chřest mu zase dodá na jarním šmrncu.

Potřebujete:

250 g kulaté rýže

500 g zeleného chřestu

1 kostku zeleninového bujónu

špetku šafránu

4 lžíce řepkového oleje

1 malou feferonku

šalotku

200 ml bílého vína

50 g parmazánu

sůl

pepř

Postup:

  1. Rýži vyperte a nechte dobře odkapat. Do vroucí osolené vody vložte očištěný a na kousky nakrájený chřest a kostku zeleninového bujónu. Vařte 5 minut a odstavte, chřest vyndejte a do vývaru přidejte špetku šafránu.

  2. V kastrole zpěňte na oleji drobně nakrájenou šalotku, nakrájenou čerstvou malou feferonku, přidejte rýži a lehce, za stálého míchání opečte. Rýži zalijte bílým vínem, vařte a míchejte, až se víno vstřebá. Dál podlévejte vývarem a vařte doměkka, podle chuti osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte do rizota chřest a jemně nastrouhaný parmazán a vše krátce prohřejte.