Týden receptů našich čtenářů: Kachní stehno se salátem z červené řepy

Vaření a recepty 2. června 2014

Recept nám zaslala paní Eva Malichová z Vrchlabí.

Potřebujete:

4 kachní stehna

100 g másla

sůl

kmín

olej

2 lžíce medu

1 bulvu červené řepy

2-3 jablka

kelímek zakysané smetany

Postup:

  1. Kachní stehna omyjte, osolte, posypte kmínem a mírně podlité vodou a s vloženými plátky másla pečte v pekáčku při teplotě 200 °C asi dvě hodiny. Přibližně po hodině pečení, když se vám budou zdát stehýnka měkčí, je potírejte směsí oleje a medu. V poslední třetině pečení pekáček již nechte odkrytý, takto potíraná stehna nádherně zezlátnou a vytvoří se zlatá kůrčička.

  2. Červenou řepu omyjte, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte dvě nebo tři oloupaná nastrouhaná jablka, promíchejte se zakysanou smetanou a dle chuti osolte. Salát dejte na chvíli do chladna rozležet. Kachní stehna podávejte se šťouchanými brambory.