To musíte vyzkoušet! Grilovaný lilek s mateřídouškou

Vaření a recepty 24. června 2017

Ano, i mateřídouška se dá použít jako koření. A jak je vynikající!

Potřebujete:

2 menší lilky

4 stroužky česneku

olivový olej

2 větší papriky

2 cibule

50 ml vody

1 lžička cukru

1 lžička mateřídoušky

sůl

mletý pepř

šťáva z 1 citronu

Postup:

  1. Lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, osolte a nechte vypotit, pak je osušte, potřete utřeným česnekem a olivovým olejem a opečte z obou stran na grilu společně s paprikami nakrájenými na nudličky.
  2. Ve vodě rozmíchejte cukr, drobně nasekanou mateřídoušku, sůl, pepř a šťávu z citronu. Opečenou zeleninu dejte do mísy, přidejte nakrájené cibule a zalijte připravenou zálivkou.