Tip na zahradní grilování: Grilovaná polenta se zeleninou

Vaření a recepty 17. června 2017

Polenta je skvělá věc - je hned hotová, upravovat ji lze na spousty možností a rozhodně patří spíš mezi lehčí pokrmy.

Potřebujete:

1 balení instantní kukuřičné polenty

1 mrkev

1 malá miska kukuřice

1 malá miska hrášku

sůl

bílý pepř

máslo

olivový olej

Postup:

  1. Mrkev očistěte, nakrájejte na kostičky, nasypte ji do vroucí osolené vody a povařte 1 minutu. Sceďte, vývar nevylévejte a nechte ji okapat. Vývar opět přiveďte k varu a vhoďte do něj na 1 minutu kukuřici a hrášek. Slijte a vývar použijte k přípravě polévky.

  2. Polentu připravte podle návodu na obalu, osolte, opepřete podle chuti a vmíchejte do ní vychladlou zeleninu. Hranatou formu či pekáček vypláchněte studenou vodou nebo vytřete olivovým olejem. Směs nalijte do formy pekáčku, uhlaďte a nechte dobře ztuhnout. Potom polentu vyklopte a nakrájejte na plátky. Ty opečte na pánvi nebo grilu potřeném olivovým olejem. Podávejte samotné, pokapané rozpuštěným máslem nebo jako přílohu k masu.