Zmrzlinový týden: Zapečený ananas s vanilkovou zmrzlinou

Vaření a recepty 8. července 2014

Ananas je skvělý pomocník proti kilům navíc. Proto nevadí, když si k němu dopřejeme i lehce kaloričtější vanilkovou "zmrzku"!

Potřebujete:

1 menší ananas

2 bílky

2 žloutky

100 g krupicového cukru

100 g másla

150 g hladké mouky

1 vanička vanilkové zmrzliny

Postup:

  1. Máslo utřete se žloutky, z bílků a cukru vyšlehejte pevný sníh a obě hmoty spojte přesátou hladkou moukou v těsto. Ananas okrájejte, nakrájejte na kolečka a vykrojte tvrdý střed.
  2. Zapékací misku vymažte máslem, poklaďte plátky ananasu a přelijte těstem. Pečte při 180 °C zhruba 15–20 minut. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou a mátovými lístky.