Uzený losos s česnekem

Vaření a recepty 22. srpna 2020

Losos míváme sice často spojený spíše s medem a koprem, ale vězte, že i spojení s česnekem mu náramně svědčí!

Potřebujete:

6 rajčat

2 stroužky česneku

1/2 svazku bazalky

2 polévkové lžíce olivového oleje

4 filety uzeného lososa

šťáva z limetky

1 avokádo

50 g řeřichy

pažitka

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata nakrájejte na půlky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Nahoru dejte česnek nakrájený na tenké plátky a pokrájenou bazalku. Vše pokapejte 1 lžící olivového oleje a pečte v troubě asi 25 minut.
  2. Šťávu z poloviny limetky smíchejte se zbylým olejem a důkladně promíchejte oloupané a nakrájené avokádo s řeřichou a s dresinkem.
  3. Na talíře servírujte marinované avokádo a řeřichu, na ně pak opečená rajčata a nahoru plátky uzeného lososa posypané pažitkou.