Týden darů moře: Bramborový salát se sardelkami, olivami a rajčaty

Vaření a recepty 19. července 2014

Je tu další variace na náš klasický vánoční bramborový salát. Tento má výhodu, že je díky absenci majonézy vhodný i do letních měsíců.

Potřebujete:

250 g brambor uvařených ve slupce do poloměkka

30 g sardelových řezů

70 g cherry rajčátek

1 barevná paprika

1 lžíce dijonské hořčice

1 lžíce vinného octa

1 lžíce kaparů

2 lžíce černých oliv

1 lžíce olivového oleje extra panenského

sůl

černý pepř

zelená petrželka na ozdobu

Postup:

  1. V misce důkladně promíchejte olej, hořčici, vinný ocet, trochu soli a pepře. Papriku omyjte, rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte na proužky. Rajčátka překrojte na půlky, olivy nakrájejte na kolečka. Brambory ještě horké oloupejte, rozkrájejte na větší kousky a přimíchejte zeleninu, olivy, sardelové řezy a kapary.
  2. Vše přelijte zálivkou, zlehka promíchejte, rozdělte na porce a ozdobte zelenou petrželkou (tu můžete také nasekat a vmíchat do salátu). Dosolte a podávejte teplé.