Řecký týden: Řecký špíz

Vaření a recepty 29. července 2014

Co by to bylo za řecký špíz, kdyby chybělo jehněčí maso a spousta zeleniny? Tohle bude velmi chutné grilování.

Potřebujete:

1 lžička sušeného oregana

1 lžička mletého kmínu

1/4 lžičky soli a pepře

2 stroužky drceného česneku

225 g bílého netučného jogurtu

500 g jehněčí kýty pokrájené na kostky

1 velká cibule

16 cherry rajčat

Postup:

  1. Smíchejte jogurt, koření a na kousky nakrájený česnek ve velkém plastikovém sáčku, pak ke směsi přidejte jehněčí. Pevně sáček uzavřete a marinujte v lednici 8 hodin, občas sáček otočte.
  2. Pak ze sáčku vyndejte maso a napíchejte ho střídavě s cibulí a rajčaty na 8 grilovacích jehel. Rozpalte gril, dejte maso na mřížku a grilujte zhruba 5 minut po každé straně.