Týden z farmářského trhu: Polníčkový salát se sýrem a hrozny

Vaření a recepty 11. srpna 2014

Polníček je listová zelenina, která je dnes v naší kuchyni neprávem opomíjena. Funguje totiž blahodárně na cévní soustavu a posiluje imunitu. A ještě k tomu skvěle chutná.

Potřebujete:

bílé a tmavé hrozny

150 g ementálu

2 mrkve

2 balení polníčku nebo jiného zeleného salátu

slunečnicový olej

vinný ocet

Postup:

  1. Zeleninu a ovoce důkladně omyjte, polníček osušte v utěrce, nebo v odstředivce na salát. Ementál nakrájejte na velmi tenké plátky a kuličky hroznů rozkrojte na půlky.
  2. Mrkev nastrouhejte najemno a všechny přísady zlehka promíchejte. Rozdělte na porce, přelijte olejem, zakápněte vinným octem a ochuťte pepřem a solí. Podávejte s bílým chlebem.