Není divu, že domovem "matky mezi studenými polévkami", gazpachem, je právě slunné Španělsko. Kde jinde než v zemi, kde v létě teploty tradičně přesahují čtyřicet stupňů Celsia, se snaží ve vedrech eliminovat příjem teplých pokrmů. Až bude i vám horko, zkuste tento recept gazpachem inspirovaný.
Potřebujete:
5 plátků toustového chleba
150 ml vody
750 g nakrájených rajčat
červená masitá paprika
2 mladé cibulky
3 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa
1/2 lžičky růžového pepře
sůl
pepř
citronová kůra
tabasko
Postup:
Z plátků toustového chleba odkrojte kůrky, nakrájejte ho
a vložte do mixéru. Přidejte vodu, nakrájená rajčata, červenou
masitou papriku, mladé cibulky, česnek, olivový olej, vinný
ocet, růžový pepř a sůl a vše rozmixujte.
Polévku dochuťte citronovou
šťávou a tabaskem a podávejte s nakrájenými paprikami,
mladou cibulkou a pečivem. Můžete přidat i kostky ledu.