Houbový týden: Roláda s houbami

Vaření a recepty 30. srpna 2014

Zrovna rostou, tak nasadit gumáky a šup do lesa. Držíme vám palce, ať najdete nějakého kapitálního "praváka"!

Potřebujete:

4 vejce

2 stroužky česneku

150 g čerstvých hub

1 chilli paprička

olivový olej

pažitka

petržel

sůl

papír na pečení

Postup:

  1. Na pánvi s olejem zpěňte nakrájený česnek, ochuťte ho nasekanou chilli papričkou a přidejte nakrájené houby. Vše podlijte vodou a duste pod pokličkou. Pánev odstavte z ohně a přidejte nadrobno nasekanou petržel. Vejce vyklepněte do misky, osolte je a rozšlehejte.
  2. Pak je nalijte do pánve s horkým olejem a osmahněte z obou stran. Hotovou omeletu přeneste na čtverec vlhkého papíru na pečení, naneste na ni ochucenou houbovou směs a pomocí papíru na pečení ji zarolujte.
  3. Roládu nechte vychladnout a pak ji nakrájejte.