Švestkový týden: Pikantní vepřové kotlety s kapustou

Vaření a recepty 2. září 2014

Kapusta, povidla a spousta výborného koření včetně chilli způsobí, že si tohle jídlo bezvýhradně zamilujete. Stejně jako my v redakci!

Potřebujete:

700 g kapusty

4 vepřové kotlety bez kostí

3 lžíce švestkových povidel

2 stroužky česneku

1/2 lžičky chilli

2 lžíce sójové omáčky

1/2 lžičky mletého nového koření

2 lžíce jablečného octa

3 lžíce olivového oleje

sůl

mletý bílý pepř

Postup:

  1. Kapustu opláchněte, nechte okapat, vyřízněte košťál a listy nakrájejte na hrubší nudličky. V malém kastrůlku zahřejte povidla se lžičkou vody, přidejte sójovou omáčku, nové koření a pepř a dobře rozmíchejte.
  2. Kotlety lehce naklepejte, osolte, položte na rozžhavený gril a grilujte z každé strany asi 7 minut. Během grilování maso potírejte švestkovou marinádou.
  3. Jablečný ocet smíchejte se 3 lžícemi vody, se solí a pepřem.
  4. Na velké pánvi rozehřejte olej, dejte do něj chilli, rozetřený česnek a kapustu a krátce opékejte. Přilijte zředěný ocet, přiklopte a duste asi 4 minuty při mírné teplotě. Potom pánev odkryjte, zvyšte teplotu a kapustu vařte do odpaření veškeré tekutiny. Maso rozdělte na talíře, obložte kapustou a podávejte s rýží.