Švestkový týden: Nadívané vepřové medailonky

Vaření a recepty 3. září 2014

Švestky a vepřové, to jde k sobě!

Potřebujete:

12 medailonků z vepřového masa (panenka nebo kýta)

12 pekanových nebo vlašských ořechů

6 sušených meruněk

6 sušených švestek

50 g anglické slaniny

2 lžíce koňaku

1 lžíce citronové šťávy

sůl

pepř

olej

Postup:

  1. Sušené ovoce omyjte, zalijte koňakem, citronem a nechte rozležet.
  2. Medailonky lehce naklepejte, maso shrňte do původního tvaru a do každého medailonku vyřízněte kapsičku.
  3. Vždy jeden ořech a jeden sušený plod zabalte do malého plátku slaniny a vsuňte do kapsičky. Medailonky osolte, opepřete a potřete olejem a zvolna je upečte na grilu ze všech stran. Podávejte s různě upravenými bramborami.