Švestkový týden: Těstoviny se švestkovou omáčkou

Vaření a recepty 4. září 2014

Tohle sice není recept na klasickou italskou "pastu", ale pro podzimní dny, které nás čekají, je naprosto ideální. Perníček, švestky a vlašské ořechy se postarají o krásné aroma, které vám provoní celou kuchyň.

Potřebujete:

balíček chlazených čerstvých těstovin

120 g jader vlašských ořechů

400 g švestek

5 lžic nastrouhaného perníku

1/2 lžičky skořice

1/2 citronu

50 g cukru

20 g másla

400 ml vody

Postup:

  1. Rozpůlené, vypeckované švestky zalijte vodou, přidejte cukr, skořici, uveďte do varu a krátce povařte. Přidejte perník, citronovou šťávu a trochu citronové kůry. Vařte do mírného zhoustnutí.
  2. Vmíchejte máslo, hrubě nasekané ořechy a krátce společně prohřejte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.