Krůtí řízky se švestkami

Vaření a recepty 2. září 2017

Švestky, mandličky, rozinky a bílé víno... To bude dobrota!

Potřebujete:

600 g krůtích prsou

2 lžíce oleje

2 cibule

150 g kladenské pečeně

vývar

300 g vypeckovaných švestek

20 oloupaných mandlí

2 lžíce světlých rozinek

100 ml bílého vína

sůl

pepř

citronová šťáva

cukr

Postup:

  1. Maso nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na kostičky nakrájenou cibuli a kladenskou pečeni zpěňte na oleji. Pak přidejte maso, opečte ho z obou stran, podlijte malinko vývarem a zvolna duste skoro doměkka.

  2. Přidejte švestky, mandle, rozinky, bílé víno, dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem a ještě 10 minut poduste. Podávejte s rýží.