Týden s vínem: Kachní prsa s ovocem na víně

Vaření a recepty 13. září 2014

Hrušky, broskve, voňavé koření a samozřejmě chutná kačena udělají z vašeho sobotního obědu zážitek z vysoké gastronomie.

Potřebujete:

4 kusy kachních prsních řízků i s kůží

100 ml červeného vína

sůl

drcený černý pepř

na špičku nože mletého hřebíčku a skořice

oříšek Hery

2 pevné broskve

2 pevné hrušky

1/2 citronu

1 rovná lžíce cukru

1 lžíce oleje

Postup:

  1. Broskve spařte a oloupejte, rozpulte je a vyjměte pecku. Hrušky oloupejte, přepulte, vykrojte jaderník a stopku a důkladně je potřete citronovou šťávou. Kůži kachních prsou nařízněte do mřížky.
  2. Porce masa osolte, opepřete, na rozehřáté pánvi potřené olejem je opečte z obou stran dozlatova a přendejte do zapékací mísy vytřené Herou. Prsíčka obložte oloupanými půlkami hrušek a broskví, posypte hřebíčkem, skořicí a cukrem, podlijte vínem a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut doměkka a podávejte s noky nebo špeclemi. Ke kachně je ideální červené víno.