Týden s vínem: Grilované jehněčí hřebínky s chřestem

Vaření a recepty 14. září 2014

Chřest neboli špargl je v posledních pár letech v České republice hodně trendy. A jehněčí vzývají milovníci tradiční kuchyně už po celá desetiletí. Společně vám budou chutnat.

Potřebujete:

4 jehněčí kotletky

mořská sůl

tymián

pepř

olivový olej

200 g plátkovaného pražského boku

svazek čerstvého chřestu

Postup:

  1. Jehněčí kotletky dejte marinovat do směsi tymiánu, pepře a olivového oleje. Čerstvý chřest blanšírujte v citronové vodě a oloupejte. Poté ho zabalte do plátků pražského boku. Kotletky společně se zabaleným chřestem grilujte na rozpáleném grilu do růžova.
  2. Opečené kotletky posypte solí. Hodí se červené i polosuché bílé víno.