Rajčatový týden: Pizza s rajčaty a cuketou

Vaření a recepty 19. září 2014

Nejen vegetariáni s uspokojením zjistí, jak tuze lahodný pokrm si právě připravili.

Doba přípravy: 20 minut, 40 minut pečení

Suroviny na pizzu o průměru asi 35 cm (2 porce):

220 g mozzarelly

1 malá žlutá cuketa

1 malá zelená cuketa

1 malá mrkev

2 střední rajčata různých barev nebo 1 balení cherry rajčátek

1 velká cibule

1 lžíce oleje

1/4 lžičky soli

1 těsto na pizzu

1 plechovka krájených rajčat

1 velký stroužek česneku

1 snítka bazalky

Postup:

  1. Pokrájejte mozzarellu na kousky a cukety a mrkev na tenké plátky. Rajčata nakrájejte na kolečka, cherry rajčátka přepulte.
  2. V mělké pečicí formě promíchejte cibuli pokrájenou na měsíčky, olivový olej a sůl. Pečte odkryté při 220 °C asi 20 minut, nebo dokud se cibule neopeče dozlatova a nezměkne. Občas promíchejte. Pak z trouby vyndejte a dejte stranou.
  3. Těsto rozválejte na tenkou placku a vložte ji do trouby. Až chytne barvu (asi po 7–9 minutách), vyndejte ji.
  4. Na zpola upečenou placku rovnoměrně rozetřete rajčata z plechovky a posypte je nasekaným česnekem a mozzarellou. Navrch rozprostřete opečenou cibuli, pokrájené cukety a mrkev. V poslední vrstvě přijdou na řadu v hojné míře rajčata.
  5. Vraťte do trouby a pečte dalších 8–10 minut dokřupava. Po upečení nechte 5 minut zchladnout, ozdobte bazalkou a podávejte.