Rajčatový týden: Vejce zapečená v rajčatech

Vaření a recepty 20. září 2014

Máte spoustu rajčat a žádný čas vařit oběd nebo večeři? Máme pro vás originální záchranu. Ruce budete potřebovat jen malou chvilku, a přesto bude výsledek fantastický!

Doba přípravy: 10 minut, 50 minut pečení

Suroviny na 4 porce:

900 g hroznových (keříčkových) rajčátek

3 stroužky česneku

3 lžíce olivového oleje

4 velká vejce

2 lžíce nasekané petrželky

sůl

pepř

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Rajčata rozkrájejte na čtvrtky a poklaďte jimi dno 1,5litrové pečicí formy. Oloupejte česnek, nakrájejte ho na tenké plátky a posypte jím rajčata. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  2. Vložte formu do trouby a pečte asi 40 minut, dokud nejsou rajčata měkká, s okraji opečenými dohněda.
  3. Vyndejte rajčata z trouby, vyhlouběte v nich 4 důlky a rozklepněte do každého 1 vejce. Přikryjte formu alobalem a vraťte ji zpět do trouby na 5–10 minut. (Záleží na vás, jak moc upečená vejce chcete mít.) Rajčata servírujte posypaná čerstvými bylinkami a s toasty nebo bagetou.