Bruschetta al pomodoro

Vaření a recepty 18. dubna 2020

Abyste touto jednoduchou svačinkou strávníky ohromili, musíte mít dobrá rajčata a nešetřete ani na pečivu.

Doba přípravy: 20 minut

Suroviny na 4 porce:

4 na slunci vyzrálá rajčata

1/4 hrnku olivového oleje extra virgin

8 natrhaných lístků bazalky

sůl

pepř

2–3 stroužky česneku

8 plátků bagety nebo toastového chleba

Postup:

  1. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek, dužinu pokrájejte na kostičky a dejte do misky.
  2. Zalijte 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje (trochu si nechte na dně), přidejte natrhané lístky bazalky, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. V toastovači nebo na plotně opečte 8 plátků bagety nebo toastového chleba.
  3. Až získají křupavou kůrku, potřete je z obou stran stroužkem česneku a naneste na ně rajčatovou směs. Bruschettu ještě pokapejte pár kapkami zbylého olivového oleje a ihned podávejte.