Doba přípravy: 35 minut
Suroviny na 10 porcí:
2 l silného domácího vývaru z kuřecích skeletů (+ obrané maso)
6 mrkví
2 větší pastináky
1/2 celeru
2 lžíce olivového oleje
200 ml mléka
2 lžíce másla
1 lžička muškátového oříšku
400 g hladké mouky
4 vejce
sůl
pepř
Postup:
Nakrájejte kořenovou zeleninu na kolečka a nudličky. V kastrolu rozpalte olivový olej, přisypte do něj nakrájenou zeleninu a na mírném plamenu ji restujte do poloměkka. Kdyby se zelenina začala připalovat, přilijte do kastrolu trochu vody. Poté ji zalijte vroucím kuřecím vývarem a po chvíli přidejte obrané maso.
V menším kastrolu v mléce rozpusťte máslo, osolte a okořeňte. Mimo oheň do tekutiny zašlehejte mouku a vejce, aby vzniklo měkké těsto. Z těsta tvarujte pomocí dvou polévkových lžic nočky, které vhazujte do vroucí polévky. Povařte asi 3–5 minut (dle velikosti noků). Polévku můžete dozdobit petrželkou či pepřem.