Jen málo žen ví, že na pojištění se dá nyní výrazně ušetřit

žena šetřit
Využijte příležitosti pojistit se výhodně.
Zábava Komerční sdělení 29. října 2012

Mít pojistku je rozhodně správné rozhodnutí, kvůli sobě i kvůli rodině. Možná vás ale naštvalo, že byste měla od konce roku platit víc než teď. Ovšem i tak můžete ušetřit.

Počínaje 21. prosincem letošního roku totiž vstupuje v platnost nařízení Soudního dvora EU a ženy již nebudou mít nižší sazby pojistného, jako tomu bylo dosud.

Výše pojistného se totiž stanovuje také podle toho, s jakou pravděpodobností dojde k pojistné události. Důležitou roli zde hrají statistiky, a právě na základě nich byly ženy vždy značně zvýhodněny. Zjednodušeně řečeno: jste-li třicetiletá žena, existuje mnohem menší riziko, že onemocníte, či náhle zemřete, než pokud jste třicetiletý muž, a pojišťovna s těmito statistickými fakty pracuje.

Rozdílné sazby podle pohlaví jsou ale podle EU diskriminační, a tak od prosince všechny pojišťovny musejí při stanovení výše pojistného přestat brát v potaz pohlaví klienta.

Přesčasy se už neplatí!

  • Vezměme si příklad pětatřicetileté ženy, která si chce uzavřít u České pojišťovny jedno ze základních životních pojištění Multirisk. Dejme tomu, že zvolí například pojistné částky 500 000 Kč pro případ smrti a 200 000 Kč pro případ vážné nemoci. Pokud přijde uzavřít smlouvu letos před 21. prosincem, bude její měsíční sazba činit 506 Kč, uzavře-li smlouvu až po tomto datu, zaplatí měsíčně 806 Kč. Rozdíl v tomto zjednodušeném případě činí celých 60 procent!

Pozor, rozdíl může být až 100 procent

V praxi to pro ženy znamená, že si ještě do 20. prosince můžou uzavřít pojistnou smlouvu za stávajících, tedy výhodnějších podmínek.

Markéta Škvorová, produktová manažerka životního pojištění z České pojišťovny, k tomu říká: „Vůbec se nejedná o nepatrný rozdíl – například u pojištění pro případ smrti mohou být rozdíly v některých případech mezi původní a novou sazbou až 80 procent!“

Markéta Škvorová dodává: „My se samozřejmě budeme snažit ženám nabídnout atraktivní produkty i v budoucnu. Je ale pravdou, že nyní do Vánoc je skutečně výjimečná příležitost, jak na pojištění výrazně ušetřit.“