Dárky pro holky: nápady pro Ježíška na poslední chvíli

Zábava 19. prosince 2012

Určitě nechcete Vánoce odfláknout, protože dárky dáváme lidem, na kterých nám záleží. A tak se může stát, že jste pořád ještě nic nevybrala! Tady máme pár nápadů pro osoby ženského pohlaví, ať už jsou to dcery, sestry, kamarádky, babičky, nebo holčičky.

Pro nejmenší

Znám rodinu, kde dostává plyšové ovečky Shaun pravidelně babička, protože je miluje (a dívá se na její historky spolu s dospělým synem). No ale pravda je, že plyšáky a různé varianty téhle huňaté akční ovce z hodně vtipného seriálu mají rády hlavně děti. Ony klapky na uši se Shaun nebo shauní pantofle asi maminky moc nosit nebudou. Máte-li kolem sebe něco malého holčičího pohlaví, neuděláte chybu s ovčím výběrem (koupíte na www.learningtoys.cz, třeba klapky stojí 199 korun).

Pro dceru (nejenom)

No ano, tchyni byste knihou Hovory s řezníkem asi úplně nenadchla, zvlášť pokud si potrpí na pochvalné ódy po každém obědě. Ale každá žena, která vaří z lásky či nutnosti pro sebe i rodinu, bude potěšena hodně přehledným návodem, jak si počínat při nákupu a zpracování masa. Třeba já jsem se začetla okamžitě od prvních stránek do tajemství vývaru. Konečně nebudu muset kupovat jenom balené plátky v supermarketu, ale troufnu si debatovat s řezníkem na rohu! Knihu sepsala špičková autorka kuchařek „pro dceru“ Jana Florentýna Zatloukalová (599 korun).

dárky 3

Rozkošná a rozverná ovečka Shaun je hit nejen u dětí.

foto:
dárky 5

Hovory s řezníkem vás naučí, jak si v masně vybrat ten nejlepší kousek masa.

foto:

Pro dámu se vkusem

Možná že vaše kamarádka právě zařizuje byt. Nebo miluje neustálé „přezařizování“. V každém případě se jí bude hodit cokoli, co byt nebo dům zkrášlí, a nemusí to být zrovna designové stropní svítidlo, co by vám zrušilo rozpočet na celý příští rok. Radost udělá lampička, květináč, rámeček, svíčka, hrnky nebo třeba deka. Můžete se pustit i do větších akcí a koupit třeba soupravu na spaní. Nebo dvě, pokud není kamarádka single. Našla jsem půvabnou u značky F&F, v řadě Home (koupíte v síti Tesco), kde mají i něžné polštáře (souprava 819 korun, polštáře 219 korun).

Pro nostalgickou

Jestli znáte ženu, která miluje černobílé filmy a pomilionté sleduje Hříšné lidi města pražského, tak jí kupte nové příběhy detektivů ze Čtyřky. Autorkou je zase specialistka na radu Vacátka – Blanka Kovaříková, spolupracoval Miloš Vaněček. Tentokrát se vydali po stopách skutečných detektivů a jejich případů, které řešil především policejní rada Josef Vaňásek, známý ze seriálu právě jako Vacátko (349 korun).

dárky 4

I dárek do bytu potěší, zvlášť jestli si obdarovaná potrpí na hezké věci.

foto:
dárky 6

Kdo by si rád nezavzpomínal na "hříšné lidi města pražského"?

foto:

Pro parádnici

Nikdy neuděláte chybu, když nějaké ženě darujete šperk. Pravda je, že čím jednodušší, tím lepší, protože tím spíš se trefíte do každého vkusu. Nicméně některé věci jsou zárukou úspěchu, i když jsou propracované a „blýskavé“ – a nemusí to být zrovna diamanty. Ty ať si dávají holkám chlapi. Vy můžete vybrat třeba český křišťál, říční i mořské perly nebo polodrahokamy, a úspěch bude mít jednoduchý náramek i bohatý náhrdelník. Zkuste se podívat na www.zdenazingopi.cz, najdete tam minimálně inspiraci (od 100 korun).

Pro přepracovanou

A je to jedno, jestli je přepracovaná ze zaměstnání, nebo z toho, jak dělá doma všem uklízečku. Určitě jí udělá radost cokoli, co z ní sejme aspoň část povinností – může to být voucher na „umytí oken kamarádkou“ nebo hospodyně na dvě hodiny týdně. Nebo robotek, kterého nebude muset podezírat, že jí bude kontrolovat skříně. O robotickém vysavači pomalu ani nebude vědět, prostě si bude šmejdit po bytě a až udělá, co má, zase se zasune na svoje místečko. Kdybyste ho ale chtěla kupovat, dávejte si pozor na to, jak silný má výkon, aby nebyl schopen uklidit jen drobky z rohlíku. Podstatné je taky to, jestli se vejde do rohů. Je to velká investice – koneckonců to ale můžete být vy sama, komu se octne pod stromečkem. (Kobold VR na www.chytry-robot.cz za 15 950 korun.)

dárky 2

S originálním náramkem se obdarovaná ve společnosti blýskne!

foto:
dárky 8

Robotický vysavač - ideální pomocník: není slyšet, a přesto pracuje.

foto:

Pro milovnici večírků

Dávat holce flašku? No proč ne, když je to flaška myšlená pro holky. Její obsah jí bude chutnat (Becherovka Lemond je jemňounká, hodně vhodná taky do koktejlů), a její obal se jí bude líbit. Patří totiž do artové edice, pro niž potisk lahví vytvořili skvělí mladí designéři. Verzi pro holky vymyslela studentka 3D designu Barbora Balgová, které je čtyřiadvacet, a na lahvi je komiksový příběh jednoho večera a jedné dívky (150 korun).

Pro nespokojenou

Každá žena má asi doma fén, takže dávat jí nový není nic originálního. Nicméně pokud sestru nebo kamarádku poslední rok slyšíte prskat, jak ten její starý má malý výkon a krátkou šňůru a divně je z něj cítit, je to správná informace pro rychlého Ježíška. Soustřeďte se na to, co byste od fénu nebo kulmy opravdu chtěla vy, a pak vybírejte. Můžete skončit u profesionálních nebo poloprofesionálních řad, které jsou sice dražší, ale zato spolehlivější a víc vydrží. Tak třeba švýcarský fén Valera Swiss Nano 9000 Rotocord má šest kombinací proudu vzduchu a teploty a třímetrový kabel se součástkou, která zaručí, že se ve fénu volně otáčí a nezamotává (1899 korun).

becherovka

Stylový a ještě chutný drink - ideální dárek.

foto:
dárky 7

Šest kombinací proudu vzduchu a teploty vám pomůže vykouzlit nejlepší účes.

foto: