Rtěnka, parfém, poker face: Ženy míří do kasin hrát poker

Zábava 20. prosince 2012

Další pánská bašta dobyta, ženy objevily nový koníček – hazard. A že se emancipace šíří i po internetu, hrají čím dál více o peníze on-line.

Moje seznámení s hazardem se odehrálo stylově, ve městě hrám zaslíbeném – v americkém Atlantic City. Pod vlivem bondovky Casino Royale mi běželo hlavou: co si mám obléknout?

Budou kolem rulety sedět dámy ve večerních róbách a pánové ve fraku s motýlkem? Omyl. Obří sál s křišťálovými lustry působil honosně, hosté už méně. Turisté v džínách. Ovšem hráli s nadšením, které se šířilo jako nákaza.

Relax s výplatou

Zatímco dříve holdovali hazardním hrám především muži, karta se začíná obracet. Od nás žen už se nečeká, že budeme sedět doma a vyšívat, a tak často vyrážíme na místa ještě nedávno považovaná za „pánský klub“ – do barů, heren, kasin.

A nestydíme se k tomu přiznat. Navíc pro dámy, které ostych přece jen svazuje, je tu internet a s ním příležitost zahazardovat si pěkně v soukromí domova na monitoru počítače. Protože v tomhle se lišíme od mužů, kterým by u toho chyběla společnost.

Fakta

  • Češi a Češky dokázali za loňský rok prosázet 126,8 miliard korun.
  • Mezi gamblery, tedy lidmi závislými na hazardních hrách, kteří se léčí, rok od roku přibývají ženy. A také stoupá jejich věk.
  • Ženy nejvíce přitahují hry založené na štěstí, při kterých se nemusí biflovat složitá pravidla.
  • Pokud chcete hrát on-line o peníze, stačí se přihlásit na příslušnou webovou stránku a založit si účet. Platí se kreditkou, převodem či platebním příkazem.

Kdo si hraje, (ne)zlobí

Trochu si zariskovat může být příjemné vytržení ze stresu všedního dne. Chlapy nutí testosteron k extrému, my ženy se tak snadno z řetězu neutrhneme. Když jde o výši sázek, pořád v duchu vidíme tu rodinnou kasičku, kterou máme na starost.

Přitom šance na úspěch je vysoká, třeba v populárním pokeru. Hra vyžaduje nejen štěstí, ale i talent, chytrost a uplatní se také ženská intuice. Navíc můžete použít i ženské zbraně – s výhledem do bujného dekoltu pánové hůř udrží nehybnou „poker face“.

On-line hraní má jiná specifika. Podívejte se třeba na www. lekcepokeru.com, kde zjistíte nejen pravidla hry, ale i jak si hernu vybrat. Kupodivu většina internetových heren je bezpečnější než ty reálné. Ale zase víc hrozí, že hře propadnete, protože o spoluhráče není nouze.

Po kapkách

Výhra potěší, zvlášť když vám také naplní peněženku. Jenže pozor, pokud celý den myslíte na to, jak si večer sáhnete na karty, nebo se od dobře rozdané hry na počítači odtrhnete až v pět ráno, blížíte se k závislosti.

A podle odborníků si obecně mnohem hůř než muži přiznáváme, že potřebujeme léčení. Tak opatrně.

Vlasta 51/2012 2

Co si o oblibě pokeru u žen myslí naše celebrity? Také si ho občas zahrají, nebo je jim úplně cizí? Přečtěte si v nové Vlastě 51/2012 se Sabinou Laurinovou na obálce.