Čtete ráda Viewegha? Jestli ano, máme pro vás letní tip

Zábava Komerční sdělení 10. července 2012

Máte totiž možnost vidět dvě jeho knihy upravené pro divadlo: Román pro ženy a Biomanželka.

Určitě víte, že obě tyhle knihy patří mezi bestsellery. Uvědomili si to i tvůrci divadelních představení a s Michalem Vieweghem se domluvili na adaptaci. Jak se povedla, na to se můžete podívat sama. Jestli věříte divadelním recenzím, pak můžeme třeba trochu citovat: „Biomanželka nemá slabé místo. Je přesně tím, co si organizátoři festivalu slibovali – je to zábavně lehká, ovšem inteligentně a vkusně zrežírovaná komedie, která pobaví a rozhodně nikoho neurazí.“

biomanželka všichni

Takhle se se svými herci a postavami sešel po premiéře jejich autor, Michal Viewegh. Vypadá s výsledkem dost spokojeně, co myslíte?

foto:

Emancipace přímo před očima

Hlavního mužského hrdinu tady hraje Filip Čapka a je vynikající. Dokonce prý svoji postavu komerčně úspěšného spisovatele ve středním věku postavil o třídu výš, než je knižní předloha (názor Michala Viewegha neznáme...). V Biomanželce exceluje taky Kristýna Frejová jako dula a Petra Hřebíčková hraje právě onu manželku, která se emancipuje manželovi před očima.

Román pro ženy jste možná viděla i v kině, takže víte, o co jde: matka a dcera potkaly stejného muže. I kdyby vás netáhl obsah, zaručeně vás nadchne obsazení. Jako hlavní svůdník Jiří Langmajer, jako matka Ljuba Krbová, dcera Laura Markéta Stehlíková a Ingrid hraje Barbora Poláková.

Však se koukněte na ukázku z Biomanželky:

Kdy a kde: do 15. září, Švandovo divadlo na Smíchově, Praha, www.infilm.cz/bajecne-leto