Zítra se bude tančit všude (hlavně u vás v obýváku)

Zábava 10. července 2012

Neděste se, tohle heslo jsme si jenom půjčili. Ostatně ono nemůže za to, že ho někdo zneužil pro politické cíle. Proč si nezatančit jako ve filmových muzikálech?

My jsme vám našli takové, co se opravdu vydařily. A začneme třeba doma. Muzikálů moc nemáme, a taky se v nich moc netančí – třeba v Dámě na kolejích nebo Noci na Karlštejně vlastně moc tančení nenajdete. Máme tady ale Starce na chmelu a Bossa novu. Z roku 1964.

Určitě jste to viděli stokrát, tak jenom dodáme, že tady v drobných rolích studentů vystupuje velké množství tehdejších studentů konzervatoří a pražské DAMU a choreografii všech tanečních čísel zde vytvořil Josef Koníček. To je právě jeden z těch tří chlapů s kytarou v černém, další jsou Josef Laufer a Petr Musil.

Cestou z Česka do Ameriky je film Miloše Formana Hair. Rozzářil tuhle režisérskou hvězdu naplno, hlavně proto, že z muzikálu vytvořil najednou film, který nebyl jen pro koukání, ale taky pro přemýšlení. Bylo to rebelské a romantické a úplně jiné. Připomeňte si třeba tuhle písničku:

A když už jsme v Americe, tak rovnou v Chicagu. Když se dají dohromady Renée Zellweger a Catherine Zeta-Jones v sexy šatičkách a s nohama až nahoru, v podstatě nemůže vzniknout neúspěšný film. Když se k tomu přidá Richard Gere a totálně propracovaná choreografie, je z toho nominace na třináct Oscarů, z nichž šest nakonec film získal. Ano, ano, je to právě muzikál Chicago režiséra Roba Marshalla z roku 2002. Děj určitě znáte, je to – překvapivě – Chicago ve zlaté éře swingu a jazzu a dvě rozkošné vražednice.

Jestli jsme vás neroztančili do teď, tak tímhle to dokážeme: trailerem k filmu Pomáda. Už je to film pro pamětníky, a hudba a tanec doprovázejí milostné vzplanutí Johna Travolty a krásné Olivie Newton-John.

Máte chuť se okamžitě zvednout a dát do tance? Nepotřebujete k tomu celý orchestr a balet československé televize. Klidně si můžete tančit sama v obýváku. Stačí si koupit některé (nebo všechny) z výukových DVD latinsko-amerických tanců, které pro časopis Vlasta připravil stardancový tanečník Michal Kostovčík s Evou Krejčířovou. Oba přísahají, že fakt můžete tančit i sama.

Jak si objednat časopis Vlasta s přibaleným DVD?

Tvar SMS pro objednání pátého dílu JIVE (pište bez diakritiky):

VLASTA TANEC5 JMENO PRIJMENI ULICE CP MESTO PSC

SMS odešlete na 902 11, obratem obdržíte zpoplatňující SMS v hodnotě 35 Kč - peníze budou odečteny z vaší SIM karty.

Vlastu s DVD vám zašleme do dvou týdnů od obdržení vaší objednávky.

Tvar SMS pro objednání celého setu (pište bez diakritiky):

VLASTA DVD JMENO PRIJMENI ULICE CP MESTO PSC

SMS odešlete na 902 11, obratem obdržíte zpoplatňující SMS v hodnotě 35 Kč - peníze budou odečteny z vaší SIM karty a stejná částka za další čísla časopisu se vám bude strhávat každý týden až do čísla 33.

Vlastu s DVD vám budeme zasílat průběžně vždy do dvou týdnů od vyjití nového čísla.

Službu technicky zajišťuje ATS. Infolinka 776 999 199, www.platmobilem.cz.

michal eva

Školou tance s Vlastou vás provedou taneční mistři Michal Kostovčík a Eva Krejčířová.

foto: