Názor: Volání rodu

Zábava 17. ledna 2013

Ten si to schytal! Až na pár skandálků zbožňovaný herec Gérard Depardieu nejdřív utekl z Francie do Belgie a teď si dokonce od prezidenta Putina vyzvedl ruský pas. To se dělá?!

Fanoušci jsou zklamaní a politici hřímají (šťastní, že je na tapetě někdo jiný než oni). Chrabrý filmový Obelix se prý vylekal připravované milionářské daně.

Nechtělo se mu utáhnout si opasek a z každého vydělaného milionku eur odsypat do státní pokladny rovné tři čtvrtiny. Selský rozum tomu nasvědčuje.

Rusové se totiž spokojí s pouhými 13 % z výdělku, takže i my, co jsme poněkud na štíru s kupeckými počty, vidíme jasně ten rozdíl.

Ale co když je to jinak? Gérard své sympatie Matičce Rusi projevuje už dlouho. Studium ruské historie a literatury je jeho koníček, dokonce si nedávno splnil velký sen proměnit se v historickou postavu – v kontroverzního Rasputina.

Záběry z filmu odhalují neuvěřitelnou podobu. Až by vás mohlo napadnout: Je to náhoda a špičková práce filmových maskérů, není za tím víc? Vždyť s přibývajícími lety se vzhled pařížského rošťáka čím dál víc mění ve styl blahobytně krmeného Slovana.

Možná má Gérard ruské kořeny a prostě jen vyslyšel volání rodu. Třeba se bude cítit jako doma. Aspoň do chvíle, než i tam vyhlásí milionářskou daň.

P.S. Proslýchá se, že kufry balí i Bardotka. Co jí zkusit nabídnout český pas?

Fendrychová

Co si o změně občanství myslíte? Kdyby podobná situace nastala u nás, odpustili byste třeba takovému Karlu Gottovi, kdyby se odstěhoval? Diskutujte pod článkem!