U čeho se pobavíte tento týden (od 7.1. do 13.1.2013)

Zábava 7. ledna 2013

Pestrou nabídku zábavy, která nešetří vaše nervy ani bránice, nabízíme v následujících tipech. Skvělý thriller Hon, který má v kinech premiéru 10. ledna, přežijí bez újmy jen hodně tvrdé nátury. Ostatní nechť raději sáhnou po DVD s krimikomedií Velký průšvih, nebo se podívají na vtipný snímek Jonesovi na Nově. A všechny pak určitě uspokojí originální pohled populárního kuchaře do české kuchyně Můj divotvorný hrnec.

Do kina vyrazte na…

Hon

hon

Dánský thriller režiséra Thomase Vinterberga je z těch filmů, které vám nedají spát. Vypráví o tom, na jak tenké nitce může záviset lidský osud a jak křehká může být spravedlnost. Hrdinou příběhu je čtyřicetiletý Lucas (Mads Mikkelsen). Nedávno se rozvedl a začíná žít nový život. Má přátele, novou práci, přítelkyni a pohodový vztah s dospívajícím synem. Tato porozvodová idyla ale netrvá dlouho. Stačí malá lež jedné malé naštvané holčičky a Lucas se ocitne v pekle. Je obviněn z pedofilie, musí hájit svou čest a později v kolektivní štvanici i holý život. Rozpadá se mu všechno, na čem mu dosud záleželo.

Přečtěte si…

Můj divotvorný hrnec

sapík

I když gurmánské svátky jsou za námi, o dobrém jídle si vždycky rádi přečteme a dozvíme se něco zajímavého. Známý kuchař Jaroslav Sapík záměrně už dlouhá léta navazuje na tradice měšťanské kuchyně, která ve své nejlepší podobě patřila ke špičce evropské gastronomie. Jeho nová česká kuchařka představí klasickou i moderní českou kuchyni založenou především na domácích produktech. Její členění zdůrazňuje chuťovou pestrost i moderní kuchařské trendy i hlediska racionální výživy. V knize najdeme nejen více než čtyřicet receptů, ale nahlédneme i do historie české kuchyně. Tyto retro kapitoly doprovázejí i dobové fotografie a dokumenty i staré, často rodinné recepty.

Podívejte se na televizi…

Jonesovi

(Nova, 12.1., 20.20)

jonesovi

Na tenhle vtipný film se můžete podívat ze dvou stran – na jedné je to zábavná komedie, na druhé docela vážné drama. Manželé Steve a Kate Jonesovi mají na první pohled všechno, co si každý manželský pár mohl jen přát. Nedávno se přistěhovali do luxusní čtvrti na předměstí. Jsou ztělesněním amerického snu – mají velký dům, drahá auta, s přáteli se setkávají v klubech, na golfových hřištích a u módních designérů. Prostě jsou nejstylovější rodinou ve své čtvrti a není divu, že všichni chtějí být jako oni. A především mít stejné věci. Malý problém je, že Jonesovi vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci marketingové firmy a všechno to, co jejich společnost právě potřebuje prodat, si oblečou, snědí nebo jinak použijí. Je jen otázkou času, kdy se ukáže, kým ve skutečnosti jsou. V hlavních rolích vás pobaví David Duchovny a Demi Mooreová, jejich „značkové“ děti si zahráli Amber Heardová s Benem Hollingsworthem.

Na DVD si pusťte…

Velký průšvih

velký prušvih

Krimikomedie skvělého režiséra Barryho Sonnenfelda vás v prvním plánu zaujme hereckým obsazením v čele s Timem Allenem, Rene Russo, Stanleyem Tuccim a Tomem Sizemorem. Zábavný je ale také příběh, v němž figuruje nesourodá skupinka hrdinů: propuštěný novinář, ze kterého se stal reklamní textař, krásná nešťastná manželka, manžel - zločinec, dva smolařští gangsteři a dva frustrovaní nájemní vrazi, ale také dvojice zmatených policajtů či dva hip-hopoví agenti FBI. A to jsme pominuli halucinogenní ropuchu. A ve středobodu dění kufřík s bombou, který se objevuje na naprosto neočekávaných místech.