Scarlett Johansson je Psycho, Anthony Hopkins hraje Hitchcocka

Zábava 1. února 2013

Mistra thrillerů režiséra Alfreda Hitchcocka netřeba představovat. Určitě jste aspoň jeden z jeho filmů viděla. Jestli ale o této filmové legendě chcete vědět víc, zajděte od 7. února do kin na životopisné drama Hitchcock. Excelují v něm Anthony Hopkins a Scarlett Johansson.

  • Scarlett Johansson: V dětství jsme dělaly „Hitchcockovy večery“

Jaká byla vaše reakce, když jste se dozvěděla, že jste byla obsazena do filmu Hitchcock?

Byla jsem nadšená, protože to pro mě byla možnost pracovat s takovými hereckými osobnostmi, jako jsou Anthony Hopkins, Helen Mirren a Toni Collette. Scénář je brilantní, a nápad natočit autobiografický film o Hitchcockovi se mi velmi líbil.

Ztvárnit herečku Janet Leigh, která hrála jednu z ústředních postav thrilleru Psycho, pro mě byla opravdu veliká výzva a měla jsem z toho trochu strach. Hrát někoho, kdo opravdu žil, je velká zodpovědnost.

Anthony řekl, že byl ohromen, jak umíte změnit výraz obličeje z vteřiny na vteřinu.

To je celý Tony. Vždy laskavý a milý. Gentleman od hlavy k patě. Je to jemný, úžasný herec, ale zároveň i charismatický a krásný člověk.

Jakou scénu pro vás bylo nejtěžší natáčet? Slavnou sekvenci sprchového koutu z filmu Psycho?

To ani ne. To bylo bezbolestné. (smích) Pro mě byla asi nejnáročnější scéna, která se točila v restauraci. Seděli jsme jen tak u stolu, nic nedělali a jen občas prohodili nějaké to slovo, co bylo ve scénáři. Já osobně tyhle scény, ve kterých se nic neděje, nemám moc ráda.

Jaké Hitchcockovy filmy patří mezi vaše nejoblíbenější?

Protože moje máma je velkou fanynkou jeho filmů, máme je doma snad všechny. Když jsem byla malá, často jsme si dělaly takzvané „Hitchcockovy večery“, kdy jsme si pouštěly třeba i tři filmy za sebou. Moc ráda mám Psycho, Cizince ve vlaku a Muže, který věděl příliš mnoho.

Jaká byla spolupráce s režisérem Sachou Gervasim?

Protože je Sacha také spisovatel a scenárista, byl scénář k tomuto filmu napsaný opravdu perfektně. Byly tam zachyceny a propojeny všechny linie. Když jsme si někdy nevěděli rady, jak nějakou scénu správně zahrát, byl hned u nás – řekl nám svoji představu a se vším poradil. Je to režisér, který ví, co opravdu chce. A to se cení.

Vlasta 5/2013 čtverec

Jaké bylo pro Anthonyho Hopkinse zahrát si postavu Alfreda Hitchcocka? Co si o legendárním režisérovi myslí? Přečtěte si v rozhovoru se slavným hercem v nové Vlastě 5/2013. Právě na stáncích.