Očima muže: Snídaně ve vaně

Zábava 17. února 2013

Zalezl jsem jako každé ráno do koupelny, abych si na sebe ve vaně pustil vodu a začal pomalu procitat. Ještě ne úplně při vědomí jsem chtěl přidat teplou a při sáhnutí po páce baterie něco žbluňklo do vody. Šmarjá, máslo!

Mozek mi ještě od probuzení nepracoval úplně spolehlivě a zaseknul se na otázce, co, proboha, dělá máslo ve vaně?!

Plastová tuba s nápisem Cocoa Butter se pohupovala na hladině a bylo jí to jedno. Položil jsem ji zpátky na okraj vany mezi spoustu jiných lahviček, kelímků a dalších nádob.

Zaostřil jsem, jak to jen šlo, donutil mozek trochu se hýbat a koukal jsem, co v nich vlastně je.

K máslu mi postupně přiskočilo mléko, zelený čaj, krém (možná brulée nebo nějaká paštika, malá písmenka jsem přečíst nedokázal), k máslu kakaovému přibylo ještě kokosové.

Několik nádobiček jsem nepochopil nebo byla písmena na nich na mé ranní vidění fakt hodně titěrná. Každopádně jsem se začal rozhlížet, jestli někde není i pečivo, kafe, vajíčko a opečená slanina, abych měl snídani v opravdu luxusním kompletu.

Bohužel, v tomhle mé dvě víly, sdílející se mnou domácnost, zklamaly. A to jsem těch jejich „pochoutek“ napočítal na vaně celkem třiadvacet!

Černý

Mé jedno mýdlo a zubní kartáček zahanbeně plakaly v rohu umyvadla. Mimochodem – cestou z redakce jsem si, ač vlasů příliš nemaje, koupil pivní šampónek, aby tu vanu zdobilo i něco fakt pro mne. Fernetový, bohužel, neměli.

elektronické předplatné