U čeho se pobavíte tento týden: krimikomedie, retropříběhy a drsný thriller

Zábava 18. března 2013

Zkraťte si čekání na opravdové jaro krimikomedií s nestárnoucí Cameron Diaz, zalistujte v životech našich slavných, nahlédněte do „vyšší společnosti“ českých zbohatlíků a mafiánů v thrilleru Hranaři a podívejte se na pěkně stavěné kluky v romantickém dramatu s Amy Adams a Justinem Timberlakem.

Do kina vyrazte na…

Gambit

zábava 2

Filmy bratrů Coenových vždycky slibují dobrou zábavu. Tentokrát sice jejich scénář režíroval někdo jiný - Michael Hoffman, ale nudit se nebudete. Zvláště pak pokud patříte k fanynkám Colina Firtha či Alana Rickmana nebo obdivujete nestárnoucí esprit Cameron Diaz. Zápletka téhle krimikomedie se točí kolem falešného dávno ztraceného Monetova obrazu a všechno začne tím, když se správce umělecké sbírky Harry rozhodne podvést svého nesnesitelného zaměstnavatele, šíleného excentrického Angličana. Pro svůj umělecký zločin ale potřebuje královnu texaského rodea. Plán je mistrovský, k úspěchu postačí, aby Harry přestal být notorický smolař.

Přečtěte si…

Příběhy slavných

zábava 4

Tentokrát vám autor portrétů zajímavých osobností, jinak též režisér Pavel Křemen, nepředkládá, jak tomu mnohdy u podobných knížek bývá, příběhy rychlokvašených hvězdiček, ale v jeho knize najdete neobyčejné a často pohnuté životní i profesní příběhy lidí, kteří mnoho ve své branži dokázali. Jde totiž o knižní podobu oblíbeného televizního cyklu Příběhy slavných. Jací byli slavní komici a baviči mimo dosah kamer a mikrofonů? O co se zajímali, o co usilovali a co je bavilo? Předlohou knihy se staly dokumentární filmy například o Jiřím Wimmerovi, Jiřím Sovákovi či Miroslavu Plzákovi. Režisér mluvil s mnoha lidmi z jejich okolí, kolegy, přáteli i rodinnými příslušníky, a tak knížka přináší mnohá zajímavá a nová fakta. Text doprovází velké množství archivních fotografií.

Podívejte se na televizi…

Hranaři

(Nova, 23.3., 20.20)

zábava 3

Krimi thriller režiséra Tomáše Zelenky se sice v čase svého uvedení do kin před dvěma lety nesetkal s ovacemi kritiky, ale diváci si v něm své našli. Podívat se, jak to vypadá ve světě luxusu tuzemských zbohatlíků a „kmotrů“ propojených nejrozmanitějšími kšefty a kšeftíky, je totiž vždycky lákavé, zvlášť když do toho světa patří tak atraktivní herci, jako Saša Rašilov, Kateřina Brožová, Miroslav Etzler, Vilma Cibulková, Michal Dlouhý, Jiří Langmajer či Zuzana Vejvodová. A jak napovídá název filmu, jeho hrdinové se pohybují často na hraně zákona. Ovšem včas rozeznat, kde je dělicí čára, může být otázkou života a smrti.

Pusťte si na DVD…

Zpátky ve hře

zábava 5

Filmy ze sportovního prostředí obvykle ženy nelákají, ovšem romantické drama patří k nejoblíbenějším žánrům divaček bez ohledu na věk. Film režiséra Roberta Lorence spojuje prvky obou podívaných a navíc se tu ve skvělé formě opět předvede nestárnoucí Clint Eastwood. Jeho hrdina Gus býval desítky let špičkovým hledačem baseballových talentů, ale léta nezastavíš, a tak příští zápas bude zřejmě poslední v Gusově kariéře. Vedení týmu o jeho úsudku už pochybuje, zvlášť když se na scéně objeví fenomenální hráč. Do hry pak vstoupí Gusova dcera Mickey (Amy Adams), čímž tahle nadějná právnička dá v sázku svoji kariéru, aby zachránila tu otcovu a zabránila jeho mladému konkurentovi (Justin Timberlake), aby otce vyšachoval ze hry. Jenže jak s tím vším zamotá láska?