Abeceda ženy za volantem zahrnuje eleganci, image i nákup

Zábava 4. března 2013

Jste řidička? A šoférujete pravidelně, nebo jenom v případě, kdy se vašemu partnerovi nechce jet na velký nákup, nebo když váš ovíněný muž potřebuje odvézt z rodinné oslavy? Ať tak či onak, začtěte se do naší abecedy.

abeceda 1

ALARM To je onen nepříjemný zvuk, který poprvé uslyšíte, když se své milované auto budete pokoušet otevřít nikoli pípátkem, ale archaickým způsobem – tedy klíčkem. A podruhé ho uslyšíte, když kopnete do „vzpurných“ dveří.

abeceda 2

BENZIN Není na škodu zjistit si, nač vaše auto jezdí. Zvlášť když vám nabídka na čerpací stanici nic neříká nebo nápis na víčku u nádrže vybledl. Vypumpování „žaludku“ vašeho miláčka by vás přišlo pěkně draho.

abeceda 3

CYKLISTA Pozor: Cyklista má na silnici stejná práva jako vy. Naštěstí ale nedokáže vyvinout zdaleka takovou rychlost jako vámi řízené autíčko. Proto koukněte do zrcátka, vyhoďte blinkr, sešlápněte plyn a předjeďte ho!

abeceda 4

DĚTI Jsou v autě na zabití. Nejen proto, že mají pořád žízeň, ječí, rvou se či opakovaně žádají odpověď na neřidičské otázky. Hodnotící názor na své schopnosti chtějte od dítěte, které vám vždy potvrdí, že jedete báječně.

abeceda 5

ELEGANCE Nedbejte na posměšné články na internetu a klidně se v autě upravte i několikrát za sebou. Make-up máte v palubní desce a zrcátko na stínítku u spolujezdce. Zkuste ale předtím odstavit auto na odpočívadle.

abeceda 6

FAKT? Slovo, které byste měla používat co nejčastěji, pokud vás zastaví policejní hlídka a k tomu ještě oprávněně. Hrou „na blondýnu“ nic nezkazíte, ztráta řidičáku z důvodu vlastní nesvéprávnosti vám nehrozí.

abeceda 7

GENTLEMAN Mám pro vás špatnou zprávu. Gentlemani dávno vymřeli. Navíc žena, která stopuje u nepojízdného auta, vypadá podezřele. Přestaňte věřit na pohádky a pořiďte si spolehlivou asistenční službu. Ta vám auto ráda opraví.

abeceda 8

HOUSTON Pamatujete si, kam jste zaparkovala auto u supermarketu? Zapište si název města, barvu, kód (např. K2) do mobilu. Parkujete v sektoru Houston? Pak si během nákupů opakujte: „Houstone, máme problém.“

ch

CHATA Podle statistik je to jedno z mála míst, kam mají dovoleno řídit ženy. Změňte to. Třeba partnerovi navrhněte, že byste před KAŽDOU jízdou mohli o místo za volantem losovat. Nejezdíte přece o nic hůř než váš muž.

abeceda 9

IMAGE Chcete vypadat jako neohrožená, sebejistá řidička? Vezměte si vzor z partnera. Taky parkuje křivě? No vidíte. A řeší to? V nepřehledné situaci sešlápněte plyn. A hlavně – VŽDY se tvařte sebevědomě.

abeceda 10

JÍDLO Zapamatujte si: Jídlo a pití na palubní desku opravdu nepatří. Když se rozhlédnete kolem sebe, jistě uvidíte spoustu vhodných otvorů či ploch, kam lze kuře z fastfoodu či kelímek s kávou umístit.

abeceda 11

KÁRA Myslete si o rodinném autě, co chcete, ale před partnerem raději važte slova! Nepřiměřené výrazy jako odporná kára, stará šunka, nejezdící křáp by ho mohly ranit. Taky by vás v té káře už nemusel pustit za volant.

Vlasta 9/2013 2

Xena, Yo-yo efekt a Zelená... Celou abecedu si přečtěte v nové Vlastě 9/2013 s Terezou Maxovou na obálce.

elektronické předplatné