Názor: Kámošky vám otevřou oči!

Zábava 27. dubna 2013

Dostala jsem mail od kamarádky. Prý jak se mám, co ten můj a tak.

A já na to, že bezva, že má teď měsíc dovolenou a věnuje se golfu a konečně se přestal stresovat a je spokojený a já tím pádem taky. A že začátkem května jedeme na osm dní na Sicílii.

Okamžitě blikla odpověď. Zírala jsem; z tohoto úhlu pohledu se celá věc jevila v poněkud jiném světle! Málem jsem se už chtěla dopálit, ale pak jsem se rozesmála a přečetla zprávu kolegovi.

„No to je typický,“ povídá. „My mužský moc dobře víme, že když se chystá nějaký ten ženský sedánek, zavání to vždycky průšvihem!“

A co že mi to ta dobrá duše vlastně sdělila? Tohle: „To mi chceš jako říct, že si ten tvůj udělá měsíc volna poté, co si ho za celý rok neudělal málem ani na víkend? Teď, když musíš sedět v práci?!“

Měli byste asi vědět, že vloni jsem byla na volné noze. A času jsem tak měla habaděj. A že můj milý bydlí bratru pět set kilometrů směrem na jih.

Takže se jaksi předpokládalo, že pendlovat budu já. Což jsem bez reptání a ráda činila. Jak asi správně tušíte, bylo to stejně pro dobrotu na žebrotu. Abych byla upřímná, úplně bez reptání to po čase totiž nebylo...

Teď pracujeme oba a „obětujeme“ se stejnou měrou. A já vím, že ten měsíc volna si zaslouží, ony kamarádky vědí jen to, co chci, aby věděly.

Každopádně poté, co jsem mluvila s paní Renatou, kterou léta trýznil manžel a ona se neměla komu svěřit, jsem za své kamarádky vděčná. Vím, že kdyby něco, tak ony už mi otevřou oči!

Martina Háchová

Souhlasíte s názorem naší redaktorky? Vyjádřete svůj názor v diskuzi pod článkem!