Máte odvahu? Pojďte v neděli do zoo ochutnat švába

Zábava 2. srpna 2013

Nudle se švábí omáčkou, sarančata v sezamovém trojobalu, červi na česneku a další netradiční pokrmy nabídne pražská zoo již v neděli v rámci Dne hmyzožravců.

Nic pro slabé povahy: ochutnávka velmi výživově hodnotných a snad prý lahodných jídel čeká v neděli v Zoologické zahradě v Praze.

Připravili ji zaměstnanci zoo ve spolupráci se studenty Přírodovědné fakulty UK na tradiční Den hmyzožravců. U Vzdělávacího centra pražské zoo můžete ochutnat třeba oběd podle tohoto receptu:

  • Mouční červi na česneku: 1 dl červů spaříme horkou vodou, necháme okapat. Na pánvi rozhřejeme olej, červy smažíme a posypeme dvěma špetkami soli a dvěma špetkami granulovaného česneku či rozmačkaným stroužkem.
  • Saranče v sezamovém trojobalu: saranče spaříme, obalíme v těstíčku z vajec, soli a koření, poté ve strouhance smíchané se sezamovým semínkem. Dáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.

Hmyz 2

Daly by si vaše děti brouka?

foto:
Hmyz 3

A co vy sami? Pojďte vyzkoušet svůj žaludek.

foto:

Co ještě můžete vidět?

No, ale kdybyste odvahu ochutnat nenašli, můžete si třeba poslechnout speciální komentované prohlídky o stravě chovanců zoo podle tohoto programu:

10.00 - Krmení hrabáčů (pavilon Africký dům)

11.00 - Krmení axolotlů (před Vzdělávacím centrem)

12.00 - Co si nosí ježek na bodlinkách? (před Vzdělávacím centrem)

13.00 - Jídelníček chameleona obrovského (před Vzdělávacím centrem)

14.00 - Co svačí čukvala a trnorep? (před Vzdělávacím centrem)

15.00 - Jak si pochutnává gekončík? (před Vzdělávacím centrem)