Radka Fišarová (35): Milostné scény si nechávám na doma

Zábava 27. září 2013

Radka Fišarová patří mezi naše nejlepší muzikálové zpěvačky. Přezdívá se jí česká Edith Piaf, protože ji věrně ztvárnila ve stejnojmenném muzikálu a často zpívá její šansony. Teď ji ale můžete vidět jako Karolínu z Dubna v muzikálu Casanova.

Už jste nastudovala řadu muzikálových rolí. V čem je role Karolíny z Dubna jiná?

Karolína je určitě hodně odlišná ode všech rolí, které jsem doposud hrála. Zásadní rozdíl je v tom, že je dosti činoherní a zpívá se v ní pouze herecky. Za tuto příležitost jsem ale velmi ráda, protože je to pro mě po mnoha dramatických pěveckých partech velká a příjemná změna. Navíc jsem si přála zkusit muzikál s činohrou i komediální roli. Karolína je rozverná bláznivá osoba. Díky ní jsem zjistila, jaká je to makačka rozesmát diváky. Skvělá škola!

Karolína nosí velmi extrovertní kostým. Jak jste s ním spokojená? Nezměnila byste ho?

Kostýmy tvořil Roman Šolc, jehož práci mám moc ráda. Je to skvělý kostýmní návrhář a vždycky dokáže pomoci k vyjádření charakteru role. A o to jde. Takže bych na svém kostýmu opravdu nic neměnila. Je extrovertní, stejně jako sama Karolína z Dubna.

Jak se nejraději oblékáte v soukromí?

Jak kdy, rozhodně pohodlně. Přes léto ráda nosím šaty a sukně. V zimě hlavně tlusté ponožky.

A v čem se nejvíce líbíte svému příteli, herci Jiřímu Hánovi?

To se musíte zeptat jeho. Každopádně nejčastěji mě vídá v pyžamu. Ale jsem na pyžama vybíravá, takže s tím nemáme ani jeden žádný problém.

Jak máte s přítelem rozdělené domácí práce?

Nijak, co je potřeba, to udělá ten, kdo je doma. Rozhodně Jiřka nenechává všechno na mně. Pravdou nicméně je, že já peču a Jiřka víc vaří.

fišarová

Už třináct let pravidelně vystupuje v divadlech po celé republice v titulní roli představení Edith Piaf, při němž zpívá francouzské šansony.

foto:
Radka Fišarová 2

S partnerem – hercem Jiřím Hánou – má rok a půl starého syna Oskara.

foto:

Společně vychováváte syna Oskara. Není vám líto, že jste naskočila tak brzy do práce a přicházíte o jeho první slova, kroky...?

Nevidím to tak dramaticky. Je sice pravda, že jsem do divadla naskočila téměř hned po dvou měsících od porodu, ale pouze na představení či na koncerty. Jinak beru Oskárka všude s sebou, díky tomu už toho dost procestoval. Teprve v dubnu jsem začala zkoušet dvě představení a věděla jsem, že máme před sebou šest náročných týdnů, což se tak někdy objeví v každém povolání. Ale rozhodně si nic nenecháme ujít, ani jeho první slova, ani první krůčky. Zřejmě i díky tomu, že jsme rodiče po třicítce, si rodičovství vážíme a užíváme. Myslím si, že nejsme nijak výjimečná rodina v tom, že oba pracujeme. Mám zkrátka takovou povahu a pracovala bych zřejmě, i kdybych byla v jiném oboru. V dnešní době v tom nevidím nic tak ojedinělého. S přítelem máme práci, která nás baví, a máme rodinu. To se přeci nevylučuje.

Kdo vám pomáhá s hlídáním? Zapojují se i babičky?

Přesně tak, máme štěstí, že máme hlídací prarodiče. Nejvíce hlídá můj taťka.

Jste po porodu neustále krásně štíhlá. Prozradíte našim čtenářkám váš recept?

No, to je takové oblíbené ženské téma. Během těhotenství jsem jedla vše, podle chuti, a stejně tak i teď. Svíčkovou, vepřo-knedlo-zelo, polévky a ryby, zkrátka kvalitní českou kuchyni. Jsem hodně v pohybu, jak v divadle, tak s kluky doma. Ráda chodím a nejsem líná kamkoli doběhnout pěšky. Sportu se ale nevěnuji žádnému, protože na něj nemám čas. Myslím, že receptů na štíhlou linii najdete všude kopu. Málokdo vám řekne, že vtip není v hubenosti, nýbrž v tom, jestli jste spokojená. Musíte se mít rádi. Kdo se má rád, ten si přeci nepotřebuje ubližovat dietou ani přežíráním. A ještě bych dodala, že si lidé začali plést pojem zdravá strava. Mám pocit, že za zdravé se považuje pouze to, co je dietní! Naše babičky se dožívaly úctyhodného věku a byly to čiperky, tak se asi nestravovaly nejhůře, co vy na to? Není čas na výměnu zdravé stravy za zdravé uvažování?

To máte asi pravdu. S přítelem žijete v domečku za Prahou, přestože jste dětství trávila v pražském bytě. Co vás přimělo ke změně?

Vyrůstala jsem v Praze a vždycky jsem toužila po bytě co nejblíže centra. V centru jsem také chodila do školy a vždycky mě to tam děsně bavilo. Jsem určitě srdcem Pražák. Ale tak nějak jsem nakonec dozrála k tomu, že soukromí, zázemí a hlavně relax nacházím víc v přírodě s rukama v záhonku a s cyklostezkou za vraty. Takže zkrátka bydlíme v domku za Prahou a jsem ráda, že jsem tam našla takovou pěknou novostavbu.

Co všechno na zahradě pěstujete?

Doma mám asi nejvíce orchidejí. Krásně kvetou a jsou nenáročné. Na zahrádce rostou javory, rododendrony a ginkgo. Jiřka si libuje v masožravých rostlinách, ty jsou na mě dost náročné. Ale klapou po mouchách opravdu srandovně a někdy jsem je šimrala po chapadlech, aby jen tak skously. Je to roztomilé, i když vím, že se to nemá…