Tohle si rozhodně nesmíte nechat ujít v Kodani!

Zábava 28. 9. 2013
Témata

Dánsko Kodaň tipy

Dánská metropole si vás získá nejen pro své památky a krásně udržované parky, ale také pro svou úžasnou atmosféru, která se násobí při posezení u piva či vína v pestrobarevném přístavu nebo v malebném zákoutí starého města. A co že to tedy musíte vidět?

1. Přístav Nyhavn

Kodaň 1
foto:

Tento starý přístav je pro Dány něco jako pro nás Staroměstské náměstí. Budovy okolo vody nejsou originály, nýbrž kopie postavené podle dochovaných plánů, obrazů či fotek. Hýří barvami a je radost na ně pohledět v kombinaci s historickými loděmi, které zde kotví. Před rybářskými domky je na velmi malém prostoru vměstnáno snad nejvíce restaurací a kaváren v Kodani.

Luxusní místo si však žádá luxusní ceny. Za 0,5 l piva zaplatíte v přepočtu 210 Kč. Co si ale dopřejte - zastávku ve zmrzlinářství uprostřed starého přístavu, kde mají nejlepší zmrzlinu a vafle v celé Kodani. Točená zmrzlina s čokoládou vás sice přijde na 105 Kč, avšak neprohloupíte. Na samém začátku přístavu se pak odjíždí vyhlídkovými loděmi do hlavního kodaňského přístavu k symbolu města - Malé mořské víle.