Slovenské divy se poprvé sejdou v pražské Lucerně

Zábava 11. prosince 2015

Blíží se 
Jedinečný a neopakovatelný slavnostní galakoncert „Slovenské divy“ v Praze, který se dle archivů legendárního sálu pražské Lucerny ještě nikdy neuskutečnil. Na pódiu Mekky pražských hudebních sálů se sejdou pouze slovenské zpěvačky a herečky napříč hudebními žánry a to v takovém složení, v jakém se dle vlastních slov interpretek nepotkaly ani Slovensku.

Má to pro ně být vlastně takový megaslovenský Silvestr v Praze a příležitost zazářit společně před českým publikem. Některé ze slovenských zpěvaček si v Lucerně zazpívají po 10, 20, 30 i 40 let dlouhé pauze 
a některé z nich zde budou mít možnost si zazpívat vůbec poprvé, což výrazně zvyšuje atraktivitu projektu.

Protipólem slovenských zpěvaček budou jejich hosté v podání slovenského operní tria La Gioia, které si zazpívá se Sisou Sklovskou. Zpěvák Martin France si zazpívá úplně premiérově duet s legendou slovenské hudební scény Janou Kocianovou.

Zpěvačky, které zatím potvrdily svou účast: JANA KOCIANOVÁ, MARCELA LAIFEROVÁ, SISA SKLOVSKA, YVETTA BLANAROVIČOVÁ, KATARÍNA HASPROVÁ, EVA MÁZIKOVÁ, HELENA BLEHÁROVÁ, TWiiNS, NELA POCISKOVÁ, ZUZANA MAURÉRY, MARCELA MOLNÁROVÁ, LUCIA ŠORALOVÁ, ANDREA ZIMÁNYIOVÁ a další. Všechny interpretky doprovodí Rozhlasový Big Band Gustava Broma včele s Vladimírem Valovičem.

Vstupenky je možné zakoupit od 490 – 1290 Kč v sítích Ticketpro.

Navíc ve spolupráci se společností AVON Cosmetics s.r.o. bude 100 Kč z každé prodané vstupenky věnováno na konto boje proti rakovině prsu. Peníze budou použity na preventnivní programy spojené s bojem s toutu zákeřnou nemocí.

divy plakat
foto: