Jaký dům chcete? Vyberte si podle celebrit!

Zábava 5. února 2017

Kdybyste měla nekonečné množství peněz, kde byste bydlela? Třeba vás inspiruje některý dům vybraných celebrit. A když ne, můžete aspoň soutěžit.

Asi je dobré říct si před nákupem nebo stavbou domu, co tak od něj chcete. Aby měl každý člen rodiny vlastní pokoj? A vlastní koupelnu? A kolik společných prostor? Má mít zahradu? A kam se chcete koukat z oken? Je vám jedno, jestli je dům ekologický? Chcete bazén? Příjezdovou cestu? Kolik pater? Něco moderního z betonu, nebo tradiční dřevo? A co sousedé?

Tak si dejte panáka a začněte snít. Naše obrázky vám třeba pomůžou:

ideální dům michael stipe

Pro začátek tady máme loftové bydlení, kde žil zpěvák skupiny R.E.M. Michael Stipe. Zrovna svůj loftík na střeše velké budovy v New Yorku prodal za 10.95 milionu dolarů, což je dvakrát víc, než za kolik ho koupil. A pak že je krize.

foto:
zdroj: Isifa.com

ideální dům sharon stone

Tak tohle prodala Sharon Stone. Za 8,995 milionů. Dolarů. Domeček stojí v Beverly Hills, hezky schovaný před čumily a má za sousedku třeba Heidi Klum. Je z roku 1991 a má sedm ložnic a tenisové hřiště. Taky nějaké vodopády.

foto:
zdroj: Isifa.com

ideální dům kevin bacon

Řekli byste, že tohle je bydlení světové hvězdy? No je. Za tři a půl milionu ho koupil v Los Angeles Kevin Bacon. Má ovšem jen čtyři ložnice.

foto:
zdroj: Isifa.com

ideální dům zuckerberg

A co tohle? Nepatří filmové hvězdě, ale Marku Zuckerbergovi, což je ten chlapík z Facebooku. Chýška leží v Palo Alto v Kalifornii. A koupil ji proto, že se stal nejmladším bilionářem světa.

foto:
zdroj: Isifa.com

ideální dům reese

Tenhle skromný domek v Los Angeles patří Reese Witherspoon – však víte, Pravá blondýnka. Byl vcelku levný, stál jenom 4,75 milionu dolarů.

foto:
zdroj: Isifa.com

ideální dům scarlett johansson

A tady bydleli Scarlett Johansson a Ryan Reynolds, tedy před rozvodem. Pochopitelně taky v Los Angeles. Stálo je to jen 2,9 milionu dolarů! Stačily jim dvě ložnice a tři koupelny, minizahrádka a výhled na město. Jo, a jídelna má prý úžasný výhled na Tichý oceán, stejně jako bazén.

foto:
zdroj: Isifa.com

ideální dům bono

A ještě poslední kousek: tohle si koupil zpěvák skupiny U2 Bono Vox. Plážový domek stojí v Eze-sur-Mer v jižní Francii. Jestlipak Bono vybíhá od domu v šortkách Pobřežní hlídky?

foto:
zdroj: Isifa.com

Tak co, vybrala byste si? Asi ano, ale možná by ty domy musely stát spíš v Řevnicích nebo u Mácháče...

A teď vážně s tou soutěží. Probíhá od 15. června do 13. srpna a jde v ní o to zjistit, co vlastně lidé chtějí. Časopis a web Dumazahrada.cz pořádají architektonickou soutěž. Chtějí oslovit architekty, projektanty a další zájemce o stavebnictví, aby se pokusili navrhnout ideální rodinný dům-dřevostavbu, a to přímo na míru současných stavebníků. Ale právě proto nejdřív potřebují znát hlas lidu.

Když se zúčastníte ankety a odpovíte, co je pro vás při stavbě či koupi domu důležité, můžete vyhrát hezké ceny. Ne sice dům Bona Voxe, ale i tak dobré: exkluzivní pobyt v Krkonoších, designové kuchyňské nože a předplatné časopisu Dǔm&zahrada. Stačí ZDE vyplnit dotazník.