Relax pro otrlé: Hadí masáž

Zábava 2. dubna 2017

Už jen když slyším to slovo, třesu se v duchu odporem. A když ho spatřím ve skutečnosti, můj odpor je zcela neskrývaný. Představa, že se mi plazí po těle, mě přímo děsí. Ale možná hadům křivdím. Jako maséři prý nemají konkurenci!

Zapomeňte na hbité prstíky vašeho maséra. Plazí-li se vám po zádech had, je to prý daleko účinnější.

Pakliže trpíte ofidiofobií, tedy strachem z hadů, není tahle masáž samozřejmě nic pro vás! Nicméně i lidé, kteří proti hadům normálně nic nemají, zvedají překvapeně obočí.

Představte si, že se po vašem nahém těle plazí několik pěkně rostlých hadů. Dohromady tak osm deset metrů. Naskočila vám husí kůže, nebo vás naopak popadla zvědavost a klidně byste do toho šli?

U nás to zatím nejde, ale třeba v Izraeli je hadí masáž k mání už několik let a za tu dobu se stala nesmírně populární. A před nějakou dobou otevřeli pobočku i v italské Modeně. Údajně je to velmi účinná metoda, jak se zbavit bolesti kloubů a svalů.

Lidé, kteří už někdy drželi v rukách hada, říkají, že je to velmi příjemné. Někteří dokonce tvrdí, že s hadem v náručí se najednou cítí uvolněně.

Všimli si toho i majitelé lázní na severu Izraele v Talmei El´Azar a začali svým klientům nabízet vskutku originální metodu relaxace. Hadí masáž se okamžitě stala hitem.

Klubko masérů na zádech

Masér vám na tělo položí šest hadů – v naprosté většině případů se používají užovky červené a korálovky, třeba královské nebo sedlaté.

Ta první – tedy užovka červená – dorůstá do délky až dva metry a samozřejmě není jedovatá. Ani obava, že by si na vás mohla chtít smlsnout, není namístě. Člověk je pro ni příliš velké sousto, běžně se totiž živí malými hlodavci.

Červenobíločerné korálovky rozpoznáte podle typického kroužkového zabarvení. Málokdy bývají tito hadi delší než metr a stejně tak ani od nich nehrozí žádné nebezpečí.

Vlnící se šupinatci vás promasírují klouzavými pohyby a třením kůže. Plazí se do všech světových stran. Některé to sice dvakrát nebaví a snaží se odplazit někam do klidu.

hadi 3

Kdo vás namasíruje? UŽOVKA ČERVENÁ zbarvená dočervena, ale existují i jiné formy zbarvení. Zespodu bílá s černou šachovnicí. Dorůstá do 2 m a živí se drobnými hlodavci.

foto:
hadi 2

Nebo KORÁLOVKA KRÁLOVSKÁ atraktivní zbarvením, nenáročná na chov, patří mezi klidné, „nekousavé“ hady. Pozor, neplést s prudce jedovatým korálovcem!

foto:

Zkušený masér však vrací studené a hladké kolegy hned zpátky na místo a zamotává je tak, aby zůstávali co možná nejdéle stočení do klubíčka.

Ti větší a těžší zvládnou i pořádnou hloubkovou masáž, ti lehčí prý vyvolávají po těle příjemné brnění a používají se pro navození pocitu harmonie a klidu. Doteky hadů samy o sobě pak pomáhají zbavit bolesti naše klouby a svaly.

Pokud přes veškerou snahu hady nemůžete, nezoufejte. V nabídce je i masáž hlodavci. Při ní vám po zádech budou místo šustících plazů hopkat potkani a myši!

O tom, jak majitelé salonu zařídí, aby vám hlodavci – tak jak bývá jejich zvykem – nezačali ohlodávat ušní boltce či jiné části těla, se katalogy nezmiňují.

Proti gustu žádný dišputát. Každopádně já raději než nožičky přece jen ty ručičky. Člověčí!

Vlasta 13/2013 2

Vyzkoušela byste podobnou masáž? A jak jsou na tom naše celebrity? Šly by do toho, nebo je z hadů jímá hrůza? Přečtěte si v nové Vlastě 13/2013 s Terezou Kostkovou na obálce.