Seznamte se: Oscarová upírka Anna Paquin

Zábava 24. listopadu 2013

Křehká dívka s typickou mezírkou mezi předními zuby, díky které působí zranitelně, klame tělem. Spíše byste hádali, že učí děti v mateřské škole, než že úspěšně zvládá vlny v moři zvaném showbyznys.

Annu většina lidí považuje za Američanku, ale narodila se do učitelské rodiny v Kanadě.

S rodiči se pak přestěhovala na Nový Zéland, což bylo osudové. Právě v místních novinách totiž vyšel inzerát, že se hledá talentovaná dívka kolem deseti let do připravovaného filmu Piano.

Zuby si na roli brousila Annina starší sestra Tanya a pustila se do zkoušení role. Anna zrovna neměla nic lepšího na práci, a tak roli papouškovala s ní. Na konkurzu porazila 5000 uchazeček včetně své sestry. A to její jediná divadelní zkušenost byla minirole skunka ve školní hře!

Ovšem kdo viděl její výkon v Pianu, pochopí. Nadchla filmové diváky i náročné filmové kritiky a v pouhých jedenácti získala sošku Oscara za vedlejší filmovou roli.

Bylo to překvapivé a překvapilo to i mladou slečnu – dlouhých pár vteřin stála před mikrofonem bez dechu a beze slova, než se jí podařilo pronést děkovnou řeč.

A víte, kde stojí Oscar teď? V soukromí ložnice, ve skříni, prý aby nebyl moc na očích, když přijde návštěva.

anna paquin 5

O třináct let starší Stephen je ideální muž.

foto:
anna paquin 1

V šesté sérii upírského seriálu televizního kanálu HBO True Blood je pořádně husto!

foto:

Sláva mutantům

Na další role si Anna počkala tři roky, hrála dívky zkoušené osudem, v Cestě domů přišla o mámu a musela se odstěhovat k tátovi, kterého do té doby neznala, těžký osud Jany Eyrové určitě znáte. Konec idylky ji bohužel čekal i doma.

Rodiče se rozešli, ale trošku na tom vydělala, odstěhovala se s matkou a sestrou do Los Angeles, blíže k filmovému světu. Z dětských rolí se přehrála do rolí problematických teenagerek, a pořádně to předvedla v sérii komiksových X-Menů, převedených na plátno.

anna paquin 3

X-Men (2000) - Mutantka Rogue umí vstřebávat schopnosti druhých.

foto:
anna paquin 6

Jana Eyrová (1996) - sirotek k politování.

foto:

Rande s upírem

Mezi velké hvězdy Annu posunul seriál True Blood. Svezl se na vlně zájmu o upírskou tematiku, má fanoušky po celém světě. Pilotní díl vznikl v roce 2007 a už tam vznikla i osudová přitažlivost mezi mladou herečkou a o třináct let starším kolegou Stephenem Moyerem.

Produkce jejich vztah tajila, nechtěla odradit divačky, kterým Stephen coby upír Bill Compton imponoval. Jenže po svatbě v roce 2010 všem sklaplo. Výstavní pár spolu zplodil dvojčata, dceru Popy a syna Charlieho.

anna paquin 4

Piano (1993) - Po boku skvělé herečky Holly Hunter.

foto:
anna paquin 7

Zlatá soška vyrazila jedenáctileté dívence dech, je druhou nejmladší oceněnou herečkou.

foto:

Jsem bi a je mi to jedno

Nemyslete si, se Stephanem to nebylo tak jednoznačné. Před pár lety totiž Anna šokovala veřejnost upřímnou zpovědí. „Jsem bisexuálka a je mi to jedno,“ přiznala v rámci kampaně na podporu práv lesbiček a gayů.

Na otázky, jestli se v něčem podobá ženám, které hraje, kroutí hlavou: „Žádná není jako já. Kdybych měla hrát sama sebe, byla by to nuda.“