Chybí vám adventní nálada? Víme, co ji pomůže přivolat

vánoční dekorace
Luxurytable.cz - kolekce Winter Bakery Delight, Villeroy & Boch
Zábava 15. prosince 2013

Co by to bylo za předvánoční čas, kdybychom se náležitě nesnažili vytvořit si tu správnou adventní pohodu? Vyčarujte ji pomocí svíček, vůní i krásných talířů a dekorací.

Stoprocentně a zcela samovolně na naši psychiku zabírají vůně. „Vůně, světlo a plamen jsou lékem na všechny neduhy mysli. Stačí chvilka strávená u krbu nebo v blízkosti vonné svíčky a je z nás zcela jiný člověk,“ potvrzuje tuto praxi Martina Pikalová, zástupce společnosti PartyLite.

„Nikdy jsem nevěřila, že prostřednictvím vůní můžeme tak radikálně změnit své pocity, náladu. Ale skutečně to funguje, a to nejen na senzitivnější ženy, ale i na nerudné a vzteklé muže či hyperaktivní děti a negativistické příbuzné.“

vánoční dekorace

Světlo přírody vám připomene, o čem Vánoce skutečně jsou.

vánoční dekorace

Malá svíčková zahrádka zútulní každý byt.

Hitem letošní zimy jsou kořeněné a dřevité vůně, které navrací naši mysl k přírodě. Pro milovníky horských chat a hořícího krbu jsou určeny praskající svíčky s dřevěným knotem Světlo přírody. Romantici zase ocení nejzářivější svíčku na světě GloLite, která díky speciální patentované technologii výroby září naprosto celá. Kromě příjemné vůně je dostupná i ve speciálním vánočním designu a nádherně rozzáří každý štědrovečerní stůl.

vánoční dekorace

Luxurytable.cz - Fairytale Park, Betlém, Villeroy & Boch, cena 1.960 Kc

Svíčka bez hoření

vánoční dekorace

Vánoční spirálový svícen navodí atmosféru nejen jiskrnými plamínky svíček, ale také svým tvarem připomínající stromek. Svou šířkou 360mm a výškou 530mm bude v interiéru vytvářet uměleckého ducha vánoc. www.dtglass.cz

Pro ty, kdo mají strach z hořících svíček, existuje alternativa. Svítí stejně, je ze stejného vosku, ale eliminuje všechna rizika. Svíčka bez plamene vypadá jako pravá, jen „hoří“ na baterky a svítí skrze LED diody. Má vlastní dálkové ovládání a časovač, pohodlně si tedy nastavíte její rozsvícení ještě před příchodem domů. Ideální je pro seniory a do dětských pokojíčků, bohužel ale nevoní.

To samé platí o aromalampách, ty sice vydávají vůni vždy, ale nemusí v nich nutně hořet svíčka. Existují jak klasické typy, ve kterých se vonný vosk rozpouští pod čajovou svíčkou, ale i elektrické aromalampy, které jednoduše zapojíte do zásuvky a nemusíte mít strach z žádného požáru. A zcela studeným vonítkem, tak zvané vůně bez plamene, jsou aromatické oleje s bambusovými tyčinkami či porcelánovým knotem bez glazury. Vydrží minimálně půl roku, více se dozvíte na www.partylite.cz.

vánoční dekorace

vánoční dekorace

Luxurytable.cz - Fairytale Park, Perníkový stromeček, Villeroy & Boch, cena 1.280 Kc

vánoční dekorace

vánoční dekorace

Luxurytable.cz - Winter Bakery Delight Dóza na cukroví, Villeroy & Boch, cena 1.140 Kc

vánoční dekorace

vánoční dekorace

Luxurytable.cz - Winter Bakery Delight, Muffin šálek s podšálkem 2 ks , Villeroy & Boch, cena 710 Kč

vánoční dekorace

vánoční dekorace

Luxurytable.cz-Annual Christmas Edition, Miska malá Jeníček a Mařenka, Villeroy & Boch, cena 570 Kc

Porcelán třeba na stromeček

Na Vánoce se určitě dají používat normální „oflákané“ talíře, ale hezčí to doma zaručeně budete mít se svátečními motivy. Kromě porcelánu pod kapra a cukroví určitě najdete i další krásné porcelánové prvky do bytu: třeba ozdoby na stromeček nebo betlém. Inspirovat se můžete u značky Villeroy & Boch, která si na letošní Vánoce připravila hned několik pohádkových kolekcí. Podívejte se na luxurytable.cz.

Co je katalytická lampa?

Zaručí vám doma jen příjemné vůně. Dokážou si poradit i s cigaretovým kouřem a dalšími nepříjemnými pachy, a interiér zároveň příjemně provonět. Prvotní funkcí, pro kterou byly vyrobeny, bylo zbavit vzduch v nemocnicích v krátké době bakterií, dnes si je lidé pořizují spíše z důvodu provonění interiéru, ale na bakterie platí pořád. Katalytická reakce se odstartuje krátkým zapálením lampy a následným uhašením, pak již pokračuje sama bez hoření. Vonná esence je ukrytá ve skleněné nádobce, která je skvělým dekoračním doplňkem. Více se dozvíte na www.ariapura.cz.

vánoční dekorace

Malá kataklická lampa navodí krásnou atmosféru.