Jestli máte rádi erotiku, pak je Californication seriál pro vás

Zábava 10. března 2014

Pokud se červenáte pokaždé, když si herci v televizi dají pusu, tenhle seriál pro vás není. Naopak, jestliže rádi boříte tabu, popadněte mísu popcornu a hurá k bedně!

Když v roce 2007 chystala novinka útok na žebříčky divácké sledovanosti, tvůrci z obavy před konkurencí hodně mlžili. Pustili ven pouze informaci, že v ní hraje David Duchovny a že to bude o sexu. První zpráva byla pravdivá, agent Mulder se skutečně vykašlal na poněkud zaprášená Akta X a přesedlal do jiné role.

Druhá byla trošku nepřesná, nebylo to o sexu, sex v ní přímo byl. Nejen nějaké tlachání o obvyklých či neobvyklých praktikách, které ještě nedávno šokovalo diváky Sexu ve městě, ale pořádná akce. A kdo si myslel, že se bude David stydět a nestáhne kalhoty, nevěřil vlastním očím. Inu, je to prostě profík a hraje svou roli naplno! Už sám název seriálu mu to diktuje.

Spojuje Kalifornii a slovo fornication, které znamená smilstvo, akt čili zásun. Hudební znalci budou vědět, že Californication je také velký hit skupiny Red Hot Chili Peppers, údajně se jim zneužití názvu nelíbí a s producenty seriálu se soudí. Pokud by při vyhráli, mají šanci na slušnou hromádku dolarů odškodného, protože mezitím se ze série stal pořádně vydělávající trhák, který sbírá fanoušky i filmové ceny.

californication

V šesté řadě se Hank, zdá se, mírně usadí...

foto:
californication

Ale i nadále se stýká s podivíny.

foto:

Neoslňuje velkolepou hollywoodskou výpravou, moderními efekty nebo napínavým dějem, který by způsobil, že do dalšího dílu nebudete moct dospat napětím. Děj je celkem obyčejný. Středem vesmíru je Hank Moody. Před lety úspěšný spisovatel, teď už se spíš podepisuje fanynkám a nejradši vleže.

Díky tomu, že podle jeho jedné knihy natočili film, stala se z něj celebrita, a tak toho pořádně využívá. Pařby, alkohol, sex. Bez přestávky. Což se zrovna moc nehodí ke spořádanému rodinnému životu s přítelkyní a třináctiletou dcerou. Jak to tak v životě i seriálu bývá, když si holky sbalí kufry, dojde mu, co ztratil.

Ovšem trnitou cestou k polepšení skočí na každou ženskou, která nestihne vylézt na strom. Napravování trvá už několik sérií, ta sedmá by měla potěšit americké fanoušky v dubnu. Proslýchá se, a sám David to tvrdí, že tahle řada bude už poslední. „Někdy mám chuť Hanka zabít,“ vyhrožuje. Snad mu to scénář nedovolí.

californication

Magnetismus pro druhé pohlaví stále funguje.

foto:
californication

A pořád vymetá všechny večírky!

foto: